BIHAĆ: Uspješno okončana manifestacija Dani MZ Kamenica

Postrojavanjem veterana oslobodilačkog rata, Teritorijalne odbrane a poslije i pripadnika čete Kamenica i Muslići, jučer je krunisano obilježavanje tradicionalne manifestacije DANI MZ KAMENICA. Na šehidskom turbetu “Kamenica” proučen je Jasin.

Nakon toga u sportskoj sali Osnovne škole Kamenica priređen je ručak, vojnički grah i osvježenje za goste i mještane. Uvečer je održana svečanost na kojoj su mještani evocirali uspomene ali i nagradili najuspješnije sportiste na turniru i raznovrsnim takmičenjima kojeg su mještani organizovali, uključujući i izbor najljepšeg dvorišta, bašte i voćnjaka. Kamenica je dala 16 šehida i 24 ratna vojna invalida.

Ministar za pitanje boraca u Vladi USK Dževad Malkoč i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, poručili su da to nikada neće biti zaboravljeno.

Federalni ministar poljoprivrede Šemsudin Dedić, koji je i sam iz Kamenice i bivši pripadnik čete TO Kamenica-Muslići, poručio je svojim mještanima da se moramo prisjećati prošlosti zbog budućih generacija, a našu državu BiH ćemo graditi sa svima onima koji je doživljavaju svojom domovinom. Nastavit ću davati podršku realizaciji projekata kako u ovoj mjesnoj zajednici, Gradu Bihaću i svakom dijelu kantona, na dobrobit svih građana. Danas u Kamenici živi oko 2000 duša, imaju perspektivnu poduzetničku zonu, realizirane brojne uspješne projekte iza sebe (lokalne puteve, sportsko igralište, trotoare, rasvjetu i dr.), odobrena sredstva za izgradnju kružnog toka, a u pripremi i izradu novog projekta magistralnog puta na ulazu u grad iz pravca Kamenice, koji će doprinijeti razvoju ovog kraja. Srdačni su i gostoljubivi, ali kao što su to i 92 godine dokazali, iznad svega su hrabri i požrtvovani.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se