21.2 C
Bihać
Petak, 24 Septembra, 2021

BIHAĆ: ZASJEDALA VLADA USK, RAZMATRANO IZVRŠENJE BUDŽETA

Izvještaj o izvršenju Budžeta Unsko-sanskog kantona za 9 mjeseci i periodični izvještaj Budžeta za isti period, bili su neke od tema današnje sjednice Vlade USK. Kako je rečeno izvještaj Ministarstva finansija pokazuje finansijski pozitivan rezultat za prvih devet mjeseci. Vlada Kantona, unatoč teškoj godini i padu prihoda uzrokovanom posljedicama pandemije koronavirusa, u ovom izvještajnom periodu uspjela je izmiriti čak 16, 6 miliona KM obaveza iz prethodnih godina, ističu u Ministarstvu finansija Vlade USK.

BIHAĆ, 5. novembra – Na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike, na današnjoj sjednici, usvojena je Odluka o kriterijima i postupku dodjele sredstava za finansiranje /sufinansiranje rada javnih kuhinja iz Budžeta Unsko-sanskog kantona za 2020 godinu.

Članovi Vlade Kantona dali su saglasnost na godišnji plan potencijalnih javno-privatnih projekata za 2020. godinu i srednjoročni plan potencijalnih javno-privatnih projekata, obrađivača Ministarstva privrede. Uz to formiran je projektni tim Poljoprivrednog zavoda USK koji će pripremiti prijedlog projekata javno-privatnog partnerstva i biti zadužen za provođenje postupka dodjele ugovora javno-privatnog partnerstva za potencijalni projekt „Robne rezerve Unsko sanskog kantona”.

Naime, Poljoprivredni zavod Unsko-sanskog kantona pripremio je potencijalni projekt „Robne rezerve Unsko-sanskog kantona“ po modelu javno-privatnog partnerstva a formiranje projektnog tima je naredni korak za razvoj i implementaciju projekta uspostave robnih rezervi Kantona. Ovaj projekt ocijenjen je strateškim od strane lokalnih zajednica obzirom da stvaranje zaliha, osim što ima pozitivan uticaj na stabilnost tržišta ujedno potiče domaću proizvodnju i garantuje sigurnost proizvođačima.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se