Bihaćkim teniserima postalo skupo korištenje Stensovih usluga

Pravdaju to nemogućnošću da plaćaju materijalne i troškove održavanja terena. Posebno se to odrazilo na cijene satnica teniskih terena.

Umjesto dosadašnjih pet maraka, cijene za rekreativce za sat iznajmljivanja teniskog terena dostigle su 15 u dnevnom, odnosno 20 u noćnom terminu.

Također, izmijenjene su i cijene za članove teniskih klubova, pa tako i za Una- gem, klub s najviše članova na području Bihaća.

Uprava kluba je svojim članovima objasnila da su cijene previsoke i ponudili alternativu.

«Imamo kamp Orljani, gdje ćemo razvijati školu tenisa – tu će igrati naši članovi, simpatizeri i 300 posto je jeftinije. To je jednostavna matematika», kaže Alen Islamović, predsjednik Teniskog kluba Una-gem .

Iz Stensa ne poriču da su cijene više, ali kažu da prostor za dogovor postoji, pa je čak i prije 15-ak dana Islamović pristao na uslove ove ustanove, gdje je cijena za članove ovog kluba sa 15 snižena na 9 maraka, odnosno najviše 15 u noćnom terminu, kada se koriste reflektori.

«Mi smo skoro završili sve to, dogovorili i usaglasili te cijene zajedno sa našim osnivačem, bio je i sastanak u Gradskoj upravi, sa kabinetom, resornom službom – dogovoreno je korištenje sportskih terena», navodi Ermin Lipović, direktor JU ‘Rifat Zolić Gero’ Stens Bihać.

Islamović to poriče, te kaže kako će oni nastaviti svoje aktivnosti na terenima u blizini Bihaća, izvan institucija grada.

Dodaje da se plate koje uposlenicima Javne ustanove Stens kasne pola godine ne mogu namiriti iz džepova tenisera Una-gema:

«To je nemoguće, ti su radnici na budžetu, njima je garantovana plata od Grada Bihaća».

Lipović odgovara kako ne može reći da li će biti finansijiskih problema:

«Najvjerovatnije, ako nastave da ne koriste naše uslove, doći će do određenih manjkova».

Inače, svim ustanovama koje se oslanjaju na budžetski novac, od ove godine, smanjen je grant za 20 do 30 posto.

Od svih ustanova se traži da većim dijelom sami finansiraju svoje plate i troškove. A u ovom slučaju, to je uzrokovalo poskupljenje za rekreativce na području Bihaća.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se