BIOTEHNIČKI FAKULTET U BIHAĆU: STUDENTI ORGANIZIRALI SVEČANOST U POVODU OBILJEŽAVANJA SVJETSKOG DANA ZAŠTITE OKOLIŠA

Studenti četvrte godine Biotehničkog falukteta, Odsjeka za zaštitu okoliša organizirali su danas svečanost u povodu obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša. Uz studente učešće su uzeli i  profesori, asistenti, te Gradski vrtić, Asocijacija srednjoškolaca, Dnevni centar udruženja Žene sa Une, te djeca udruženja Radosti druženja. Ove godine tema obolježavanja je “Povezivanje ljudi s prirodom” i to pod sloganom “Ja sam uz prirodu” čime se želi staviti odgovornost na svakog pojedinca da brine o zaštiti okoline.

Ovim danom želi se potaknuti ljude da postanu aktivni sudionici održivog i ravnomjernog razvoja te da preuzmu odgovornost za očuvanje planete. Logo ovogodišnjeg obilježavanja  je otisak prsta s porukom da je upravo uloga pojedinca ključna za razumijevanje važnosti pitanja zaštite okoliša.

Biotehnički fakultet daje veliki značaj očuvanju životne sredine. Na Odsjeku  za zaštitu okoliša, zbog interesa studenata, od naredne školske godine uvode i studijski program   inžinjerstvo i zaštita okoliša.

Unsko-sanski kanton je poznat kao “zeleni” kanton. Veliki doprinost u tome daje i Ministarstvo za zaštitu okoliša. Podrška nije izostala ni današnjem obilježavanju  Svjetskog dana zaštite okoliša.

Obilježavanje svjetskog dana zaštite okoliša u organizaciji Biotehničkog fakulteta biće nastavljeno i narednih dana. Za kraj mjeseca juna planiran  je peti po redu naučno- stručni skup koji okuplja stručnjake ove oblasti iz zemlje i regiona.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se