11.5 C
Bihać
Utorak, 26 Oktobra, 2021

Bišćani će Semiru Osmanagiću dodijeliti specijalnu nagradu

Na ovaj način organizatori festivala u Bihaću žele da odaju priznanje Osmanagiću za njegov uspjeh u razvoju projekta Arheološki park Ravne 2, koji je danas u BiH, regiji i svijetu prepoznat kao kulturno-historijska i turistička destinacija.

Dodjela nagrade Semiru Osmanagiću bit će upriličena na otvaranju festivala 5. augusta na srednjevjekovnoj kuli Sokolac iznad Bihaća.
U okviru ovogodišnjeg otvaranja programa Bihać Avantura Film Festivala Avant&Una, festivalska publika će imati priliku pogledati turistički film “Park Ravne 2 – Unikatni energetski park u Evropi”. Film je radila ekipa iz Beograda u sastavu Milutin Labudović i Saša Nađfeji, dok je autor, narator i producent Semir Osmanagić, bosanskohercegovački poduzetnik i utemeljitelj fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“.
U vremenskom trajanju od 44 minute, narator u filmu gledaoce vodi na uzbudljivo putovanje u jedinstven park u Evropi, ispunjen kamenim instalacijama, megalitnim krugovima, botaničkim baštama, umjentičkim skulpturama, labirintima energije i ljubavi, meditacijskim platformama s elementima sakr*lne geometrije, piramidama i instalacijam, koje pokazuju respekt prema prirodi i životu u HARM0NIJI.
Žiri jubilarnog dvadesetog Međunarodnog festivala turističkog filma i multimedijalnog tskmičenja “The Golden Gate 2020“ u Berlinu, proglasio je ovaj film jednim od službenih pobjednika Festivala.

Nakon svečanosti otvaranja, program se nastavlja sa bh. premijerom uspješnog filma hrvatskog reditelja Jure Pavlovića “Mater”.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se