Bišćanin izgrađuje fitnes klub bivšim borcima Armije BiH

Adnan Badnjević iz Bihaća odlučio se na nesvakidašnju gestu i zato je njegovo humano djelo pronašlo posebno mjesto za priču na našem portalu.

Naime, Adnan je odlučio napraviti fitnes klub pod imenom “GAZIJA” koji će posvetiti i dati na korištenje svim borcima Armije BiH, kao i svima onima koji nemaju financijski sredstava a žele poboljšati svoj izgled i zdravlje.

– Projekat je nastao sasvim slučajno jer od malih nogu sam u nekom sportskom okruženju i takav život vodim i do dan danas. Volim svoju vjeru, svoj narod, svoju državu. U ratu sam bio maloljetan ali sjećam se svega od početka do kraja. Bio sam u radnoj obavezi onda kad je moj otac odlazio na liniju a ta obaveza je bila pekara koja je radila za 5. korpus u Bihaću. Nakon svih tih dešavanja i sadašnjih kad se moj narod bori za opstanak pa na tom putu mnogi odustaju od života u neku ruku padaju u depresiju koja dovodi do problema u porodici, rastave, droge, kocke i na kraju samoubistva, za portal Cazin.NET objašnjava Adnan.

Većinu sprave za vježbanje izrađuje ručno kao i neke tegove. Prostorija u kojoj će se nalaziti fitnes klub je korištena za pripadnike 5. korpusa Armije BiH koji su iz te prostorije kretali u prve borbene linije.

– Imao sam nešto sprava koje sam kupio i koje nisu nimalo jeftine i odlučio sam uz Božiju pomoć napraviti vlastite sprave i dodatnih tegova koje su tačno izvagane i pravljene od betona. Od toga nemam ništa niti mi treba. Sve sam financiram onako kako stignem. Imam završeno srednju školu za primjenjenu umjetnost, pa radim većinom unutarnje radove, rigips i moleraj. U sklopu kuće gdje živim je bila pekara koja je mobilisana 92 do 95 god. U njoj su borci 5. korpusa dolazili planirali i realizirali ratne strategije a poslužila je i kao sklonište civilnom stanovništvu. Nakon rata prestaje sa radom i tako je ta prostorija ostala neiskorištena a sad ću je iskoristiti za projekat kojeg planiram završiti u što skorije vrijeme, dodaje Adnan.

Ovaj projekat realizira iz jednog jedinog razloga, a to je pomoć svima onima koji ne znaju gdje i kako da ispune slobodno vrijeme. Onima koji bi se željeli baviti fitnesom i trenirati ali nemaju mogućnosti.

– Nalazim se u Bihaću mjesna zajednica Gornje Prekounje preko puta Srednje Medicinske i Ekonomske škole. Želim pomoći svom narodu koji se nalazi u teškom financijskom stanju na bilo koji način a igrom slučaja to je fitness. Želim da probam ljude iz nekog depresivnog stanja i crnila izvesti na ulicu gdje neće biti ponižavani i izbjegavani već ljudi velikog kalibra kojeg će cijeli svijet poštovati.

Borit ću se na najbolji način koji mogu za svakog čovjeka, za svoju državu, za svoj narod dok sam živ i to mi niko ne može uskratiti. Radim i na tome da ljudima prezentiram Airsoft-vojno simulacijski sport s ciljem opuštanja od svakodnevnica u prirodi, za kraj razgovara objašnjava nam Adnan.

Ovaj gest još jedan je u nizu primjera da dobrim djelima činimo mnogo za druge ali i za sebe same.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se