Bivša supruga Romana Abramoviča izgleda bolje nego ikada

U sretnom braku s grčkim nasljednikom brodograđevnog carstva, za kojeg se udala prvo krajem prošle godine u tajnosti u Parizu, a potom su supružnici sve ponovili u januaru na velikoj zabavi koju su organizirali u švicarskim Alpama.

Samo dvije godine prije Daša se rastala od Abramoviča, s kojim je dobila i dvoje djece, dok njen suprug iza sebe ima propale zaruke s manekenkom Džesikom Hart (Jessica), kao i veze s Paris Hilton, Meri kejt Olsen (Mary Kate Olsen) i Lindzi Loan (Lindsy Lohan).

Atraktivna Daša rođena je 8. juna 1981. godine u Moskvi kao Daša Aleksandrova Žukova u bogatoj ruskoj porodici. Otac Aleksandar Žukov bio je milioner koji se obogatio na nafti dok je majka Jelena bila naučnica,pa je Daša odmalena naučila da ne treba štedjeti ni na čemu.

No novac joj nije donio i pretjeranu sreću jer su se njeni roditelji konstantno svađali, ali i bili razdvojeni, što je na kraju dovelo do razvoda kada je imala tek tri godine. Strateljstvo nad njom dobila je majka te su se njih dvije 1991. godine, kada je napunila deset godina, preselile u Ameriku, u kojoj je godinama kasnije upisala fakultet, ali i odustala od njega kako bi se preselila u London, u kojem se prijavila za sudjelovanje u istraživanju naturopatskih lijekova. No ni interes za to nije predugo potrajao.

Njezin prvi javnosti poznat dečko bio je tenisač Marat Safin, a prekinuli su jer joj je dosadilo to što se on nije mogao odlučiti želi li ili ne biti s njom u vezi. Nakon toga se vratila u Rusiju i te 2006. upoznala Romana Abramoviča, a on je zbog nje ostavio svoju drugu suprugu Irinu. Svoju vezu isprva su skrivali, a u tajnosti su se 2008. i vjenčali. Zahvaljujući svom suprugu, ali i svojim angažmanima i smislu za lijepo, ubrzo je postala jedno od najtraženijih lica na crvenim tepisima, u januaru 2008. “Vogue” ju je proglasio najbolje odjevenom VIP uzvanicom,.

Idila je potrajala sve do 2017., kada je objavljeno da se par, nakon deset godina braka u kojem su dobili sina Arona Alexandra i kćer Leu, rastaje. Brak, koji je držao u tajnosti nekoliko godina, praveći se da mu je ona tek djevojka, okončan je službenom zajedničkom izjavom koju je objavio “New York Post”.

Izvor: avaz.ba