Bivši članovi Bosanskog proljeća iz Bihaća na kandidatskim listama lijevih opcija

– Upravo gledam objave pojedinih kandidata koji nisu bili sa nama, kako sada u svom političkom programu iznose one naše zahtjeve, odnosno zahtjeve građana koji su nastajali na protestima. To su dobri zahtjevi makar bili plagijat, ali iza toga treba sa srcem stajati, kazao nam je Amir Hadžić iz Bihaća. On je kandidat Naše stranke, u kojoj su kandidati i profesorice Vildana Alibabić i Šeherzada Delić, koje su također učestvovale u “Proljeću”.

Na ovim izborima, od bivših proljećara, nalazi se i Enes Husetić, koji je kandidat DF.

– Znam za Amira, Šeherzadu i Vildanu u Našoj stranci, Adnan Karabegović se oženio i otišao u Dansku i mislim da je to bar što se Bihaća tiče, kazao nam je Husetić.

Amir Hadžić je kandidat u Našoj stranci

On kaže da se od rata u BiH vodi pogrešna politika, politika podjela po svim mogućim osnovama iza koje se krije preusmjeravanje bogatstva zemlje prema džepovima malog broja ljudi.

– To nas dugoročno vodi u propast. U takvim uslovima niko ne može biti sretan, čak ni ti bogati jer žive u najsiromašnijoj zemlji Evrope i jednoj od najsiromašnijih zemalja svijeta. Politika se treba usmjeriti prema blagostanju građana, a građani se trebaju više interesovati i aktivnije učestvovati u politici. Ipak je to navedeno čak i u našem Ustavu kao pravo i obaveza svakog građana. Treba krenuti smijerom bolje komunikacije između vlasti građana. Dosadašnja vlast je uvijek bila usmjerena prema sebi, a na potrebe građana se odgovaralo praznim obećanjima, kazao je Husetić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se