“Black Insomnia” je najjača kafa na svijetu

IZVORAvaz.ba

U svijetu postoji i proizvode se različite vrste kafe koje nude različite jačine. Na tržištu prodaje i proizvodnje kafe, imamo kafe blagog i jakog okusa. Ipak, jedna kafa čije je ime “Insomnia” (engl. “Black Insomnia”) postala je najjača kafa na svijetu.

Po Međunarodnim propisima za hranu, preporučeni dnevni unos kofeina je 300 mg. Crna kafa “Insomnia”, u jednoj šoljici sadrži u sebi čak 702 mg kofeina. Poređenja radi, u šolji klasične kafe ima 160 mg. Ova najjača kafa ima aromu oraha i šećera i nevjerovatno je jaka. Oni koji su je pili kažu da je jedna šolja dovoljna za cijeli dan i da je ova kafa bolja od bilo kakvog energetskog pića.

– “Rađanje” najjače kafe na svijetu, ” Black Insomnia”, započeto je prošle godine od strane zaljubljenika u kafu Seana Cristofora. Njegov cilj je bio stvoriti najjaču kafu na svijetu i po svemu sudeći je i tome i uspio.

Trenutno ova ekstremno jaka kafa “Black Insomnia” je dostupna u nekim kafićima u Cape Townu u Južnoj Africi kao i na Amazon online prodavnici, gdje je možete poručiti da testirate njene super jake moći. Cijena najjače kafe na svijetu “Insomnia” kreće se gotovo 20 dolara za 450 grama obične mljevene kafe dok pakovanje Espresso “Insomnia” kafe s 10 paketića košta 15 dolara.

Napominjemo vas da je kafa “Death Wish”, prije ove bila nosilac titule najjače kafe na svijetu. Jedna šoljica sadrživala je čak 520 mg kofeina.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se