Blizu 150 migranata noć će provesti na Graničnom prijelazu Maljevac u Velikoj Kladuši (FOTO+VIDEO)

IZVORklix.ba

Migranti koji se nalaze ispred GP Maljevac tokom dana su prikupljali drva kako bi naložili vatru ispred svojih šatora u kojim se nalaze djeca i prespavali još jednu noć pod otvorenim nebom.

Iako je prvobitno bilo planirano da migranti danas budu prebačeni u prihvatne centre u Bihaću i Velikoj Kladuši, oni će ipak sačekati da prihvatni centar Bira sutra otvori svoja vrata.

Oni će, kako su kazali iz Granične policije BiH, autobusima biti prebačeni do Bihaća, nakon čega bi se omogućilo kretanje vozila na GP Maljevac.

Sigurnosna situacija za sada je pod kontrolom, a Granična policija BiH i policija Republike Hrvatske nisu poduzimale nikakve aktivnosti osim straže na dva punkta.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je izjavila da bi trebalo sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost Hrvatske zbog situacije na Graničnom prijelazu Maljevac gdje je više od 30 sati odvijanje saobraćaja u potpunosti obustavljeno.

Za sada nije poznato da li se migranti slažu s odlukom da budu prebačeni u Bihać s obzirom da su njihovo odredište evropske zemlje, a ne prihvatni centri u BiH.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se