BOLEST KRILA I OD NAJBLIŽIH: Naša glumica otvoreno o borbi sa karcinomom!

Ona je sada za magazin “Hello“ otkrila zašto je dugo krila kroz šta je prolazila, pa čak i od najbližih, i kakvi simptomi su je natjerali da potraži pomoć ljekara.

– Dosta sam aktivna i navikla sam da sve postižem. Ali u aprilu sam osjetila iznenadni umor, napade slabosti i pospanost. Naravno, pripisala sam ih proljeću i krštenici. To je bila greška. Nikada ne zanemarujte simptome umora. Došlo je ljeto, odmor sa porodicom. Dolazim sa plaže, žurno utrčavam jer me čeka pripremanje večere za porodicu. Ulazim pod tuš i prvi put tada prelazim rukom preko male kvržice na samom dnu dojke. Pomislim rebro, uvijek sam imala uzražena rebra. Završim s tim i otrčim u kuhinju – priča Suzana i nastavlja:

– Tek kada sam treći put napipala to “rebro“ rodila se sumnja. Prošlo je nekoliko dana na moru, bilo je divno, samo se javljala ta jedna loša pomisao, kratka i brza, i odmah druga, umirujuća, da ću za nekoliko dana biti u Beogradu i otići na pregled. Nikome ništa nisam govorila, nisam željela da ih uznemirim i pokvarim im ljetovanje. Sada se sebi smijem zboh toga, ali to sam ja.

Kada je saznala za dijagnozu, prvo je pomislila na kćerku Teu.

– Nikada nisam imala jače osjećanje majčinske brige za Teu ako se meni nešto desi. Moja kćerka, iako u braku i majka dvoje djece, veoma je mlada. Na pamet su mi padala uputstva koja treba da joj dam, pa se predomislim da joj ne bih otežavala. Noći su mi misli bile najgore, a danju, pred njima sam se ponašala kao da idem na operaciju krajnika. Za bolnicu sam se spremala kao da idem na kraći put, pa da nešto ne zaboravim. Nisam pokazivala emocije. Kažu da je to odbrambeni mehanizam. Kasnije su mi Tea i Petar rekli da dugo nisu ni shvatili šta se u stvari događa – rekla je ona.

– Operisana sam 15. novembra, urađena mi je potjedna operacija dojke i limfnog čvora ispod pazuha. Nikada neću zaboraviti trenutak kada mi je poslije buđenja ljekar saopštio da su mi limfni čvorovi čisti, ali da ipak moramo da sačekamo histopatologiju. Njegova prognoza ipak je bila pozitivna. Tih 15 dana čekanja bili su mi najduži u životu – otkriva Suzana, koja je trenutno na zračnoj terapiji.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se