Naslovnica BiH Borjana Krišto uz psovke i vrijeđanje kamenovana ispred porodične kuće u Livnu...

Borjana Krišto uz psovke i vrijeđanje kamenovana ispred porodične kuće u Livnu Dvadesetpetogodišnji muškarac kamenjem je gađao zamjenicu predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenicu predsjednika HDZ-a BiH Borjanu Krištu ispred porodične kuće u Livnu.

0

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona 10 saopćeno je da su ponedjeljak u 17:25 sati djelatnici Policijske uprave Livno zaprimili dojavu da je oko 16:30 sati nepoznata osoba došla pred dvorište porodične kuće u ul. Zgona (Livno), a koja je u vlasništvu Borjane Krište te uz psovke i vrijeđanje bacala kamenje prema njoj (koja se nalazila u dvorištu).

“Uviđaj na mjestu događaja obavili su djelatnici Policijske uprave Livno i tom prilikom u dvorištu porodične kuće pronašli dva manja kamena i van dvorišta dva kamena, operativnim radom na terenu pronađena je osoba F. K. rođen 1991. godine u Livnu, te sprovedena u PP Livno, nakon čega je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Daljnji operativni rad je u toku”, stoji u saopćenju.

Informaciju o tome da je riječ o Borjani Krišto potvrdio nam je portparol MUP-a K10 Ivica Vrdoljak koji je kazao da je u trenutku incidenta s Krištom u dvorištu bila i njena prijateljica.

“Osoba koja je poslije pronađena bacila je dva kamena prema njima, a koja nisu nikoga pogodila. Borjana Krišto nije povrijeđena”, rekao je Vrdoljak.

Podsjećamo, prošle sedmice objavljena je informacija da je Udruženje “Hrvatska žena Livno” samo prošle godine inkasiralo 100 hiljada KM od Vijeća ministara BiH, a da se na čelu tog udruženja Tihana Krželj, nevjesta Borjane Krišto (djevojački Krželj).

Tihana Krželj udata je za jedinog Borjaninog brata, a cijelo Livno potresa saznanje koliko je budžetskih sredstava stizalo u udruženje koje vodi Tihana Krželj u trenutku dok iz Livna trbuhom za kruhom odlaze rijeke mladih ljudi.