Bosanac jedan od najboljih plesača na svijetu, fascinirao i Jennifer Lopez (VIDEO)

Ali on se rodio u Torontu i danas je jedan od najboljih kanadskih plesača, koji je uspio da se sa partnerkom Jenalyn probije među četiri najbolja plesačka para na svijetu. Njih dvoje su i na najstarijem Svjetskom prvenstvu plesa Blackpool u Engleskoj, koje se održava već 120 godina, osvojili drugo mjesto. To je ujedno i najveći plasman za plesače koji dolaze iz Kanade.

Luka i Jenalyn bili su protagonisti prvog serijala poznatog plesnog šou-programa pod nazivom “World of Dance”. Producentkinja i glavna junakinja ovog šoua, koji se emituje na američkoj TV- mreži NBC, je muzička zvijezda Jennifer Lopez , koja trenutno sa svojim hitom “Ain't your Mama” dominira top-hit listama širom svijeta. Lopezova je ujedno i jedan od tri člana žirija.

“To je najveći plesni šou najboljih plesača na svijetu, koji su preko globalne tv-mreže NBC pratili ljudi, ne samo u čitavoj Americi, već i širom zemaljske kugle. Nakon prvog serijala u kom smo osvojili 4. mjesto krenula je turneja po cijeloj Americi. A zahvaljujući Jennifer Lopez koja je naše nastupe objavljivala i na svom Facebooku i Instagramu, postali smo planetarno poznati. Moj najveći šok je bio kada su nas pozvali na gostovanje u Trinidad i Tobago. Tamo nas ljudi nisu samo prepoznali, već su nas zaustavljali na svakom koraku, tražeći da se slikamo s njima. Cijelo ostrvo gleda NBC”, priča nam Luka.

“Identifikovala sam se sa strašću, borbenošću, disciplinom i takmičarskim duhom plesača i sretna sam što na ovaj način tim mladim ljudima možemo da pomognemo u njihovoj karijeri”, rekla je Jenifer Lopez, ubijeđena da je “World of dance” najbolja odskočna daska za talente poput Luke Milačić-Perušine i njegove partnerke Jenalyn.

Maminim stopama

“U djetinjstvu sam uvijek htio da postignem nešto veliko, nešto što me ispunjava, gdje bih mogao da dam svoj maksimum. To je trebao biti sport, košarka, ragbi, američki fudbal ili tenis, ali onda sam sve više i više ulazio u svijet plesa. Kao ragbista sam slomio nogu i mama je insistirala da se bavim nekim drugim sportom. Onda sam vidio da su profesionalci u američkom fudbalu pet puta brži, veći i jači od mene. To su monstrumi, a ne ljudi. Ples je bio jedina disciplina gdje sam mogao da kombinujem sportski elemenat koji nosim u sebi od malih nogu i akrobatski i umjetnički elemenat, koji mi je dao platformu da komuniciram s ljudima s kojima nikada ne bi imao priliku za komunikaciju”, kaže Luka.

Plesom se počeo baviti zahvaljujući mami Branki, koja se, “dok su joj djeca još bila mala, takmičila u plesu i vukla ih sa sobom”, jer ih nije mogla nigdje ostaviti. A onda joj je Luka sa 8 godina rekao: “Mama, I want this!” Luka je želio da se intenzivno bavi plesom, a njegova mama je željela da sin završi fakultet.

Mama Branka je rođena Sarajka, kćerka poznatih sarajevskih stomatologa. Rat ju je doveo u Kanadu, gdje je vrijedno radila i poslije par godina otvorila svoju stomatološku ordinaciju. Kada je u tinejdžeru Luki prepoznala talenat i veliku pasiju za plesom, napustila je posao stomatologa i posvetila se djeci. Luku je svakodnevno vodila na časove, koji se u Kanadi jako puno plaćaju. Plaća se ne samo privatni trener, već i prostor, kostimi, putovanja, smještaji…. Vozila ga je svuda po Torontu i Ontariju, a potom pratila po takmičenjima po Americi, Evropi, Japanu.

Luka je ispunio i tu maminu želju: “Nakon srednje škole, upisao sam fakultet za biznis u Kanadi ali kada sam im rekao da sam plesač i da neću prisustvovati predavanjima rekli su mi da nemam šansi. Uspjelo mi je međutim da upišem novinarsku školu za sportsko izvještavanje, kako to ovdje kažu ‘za sportske medije’ i ostala mi je još godina dana da je završim.”

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se