10.9 C
Bihać
Ponedjeljak, 25 Oktobra, 2021

Bosanska Krupa je nekad bila prepoznatljiva po malim i srednjim privrednim subjektima, od kojih je u zadnjih 12 godina uništeno preko stotinu

ome je uveliko doprinijela neravnopravna podrška općinkog načelnika privrednicima na području cijele općine, odnosno podrška samo nekima, politički podobnim, pri tom zapostavljajući mnoge one kojima je jedini interes bio da pošteno rade i obezbijede plaće radnicima.

Javnost godinama svjedoči sklapanju poslova Općine sa uglavnom jednim te istim preduzećima, “friziranju” i pisanju tendera ciljano za određene firme, dok pri tom mnoge male i srednje propadaju.
Mnogi vrijedni bosanskokrupski privrednici za dvanaest godina nisu dočekali ni najobičniju posjetu ili poziv najodovornije osobe u općini. Kakva je to poruka svima njima? O podršci druge vrste onda da i ne govorimo.

Zapitajmo se zašto je to tako? Jasno je da se se sve dešava po uhodanoj šemi ličnih interesnih talova, zbog kojih je pošten rad i trud obezvrijeđen, a građani sve više gube nadu u pravednost i šansu za uspjehom u svojoj općini.

Poslovna zona “Pilana” jedan je od projekata koji je započet 2009. godine uz podršku i vijećnika SDA u Općinskom vijeću među kojima sam i sam bio, i trebalo je da zaživi kao mjesto na kojem će svi ravnopravno imati priliku za ulaganje i poslovanje. Međutim, da li je to danas tako? Da li su u Poslovnoj zoni obazbijeđeni svi potrebni uslovi za postojeće privrednike, kako bi isti mogli nesmetano poslovati? Samo neki od problema sa nepostojanjem i neizdavanjem građvinskih i upotrebnih dozvola firmama, neispunjavanjem ugovorenih obaveza pd strane Općine i brojne druge nejasnoće i nezakonitosti isplivali su u javnost 2017. godine kada smo tražili da se ta oblast dovede u red. Zbog toga smo u Općinskom vijeću “otjerani” u opoziciju, kako bi prvi čovjek mogao sve zataškati i nastaviti po dobro uhodanoj šemi.

Famozna farma “Pučenik” koja je prodata u bescijenje kompaniji “Arifagić Investmenst” jedan je od projekata za koji smo u startu upozoravali da se radi samo o predizbornoj prevari. Nažalost, ispostavilo se da smo bili u pravu, da na “Pučeniku” nemamo radnih mjesta već samo pokrenutu tužbu “Arifagić Investmenta” prema Općini Bosanska Krupa. Šteta za Općinu Bosanska Krupa je nemjerljiva.

Sve ovo su problemi na koje se mora ukazati, jer najodgovornija osoba koja ih je prouzrokovala ovih dana od građana Bosanske Krupe traži podršku za još četiri godine uhodanog bezakonja i kriminala.
Poštovani građani, vrijeme je da zajedno kažemo DOSTA. Vrijeme je da bosanskokrupski privrednici, mala i srednja preduzeća, imaju pravednu podršku od svoje Općine. Vrijeme je da radimo na razvoju i napretku domaćih firmi, kako bi se otvarala radna mjesta i iskoristio sav potencijal koji imamo.

Vrijeme je da nam u 21. stoljeću glavne vijesti prestanu biti puštanje u funkciju par lampi rasvjete i deset metara asfalta. Vrijeme je za pravu i ravnomjernu podršku poduzetnicima na području cijele općine. Ne želimo podjele i selekciju po mjestu odakle dolazimo, političkoj partiji koju preferiramo, već vrjednovanje ljudi po radu i zaslugama.
Zajedno idemo do pobjede svih građana Bosanske Krupe!

Mehmed Mahmić, kandidat za načelnika Bosanske Krupe

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se