Bosanska Krupa se zbog ljepote ne može zaobići

Približava se vrijeme Una regate, najstarije i najpopularnije regate u BiH, sa najfascinantnijim riječnim etapama na kraljici svih rijeka – Uni.

Početak regate najavljen je za 26. juli, centralna manifestacija i koncert Prljavog kazališta zakazani su za 28. juli, a njen kraj dan kasnije koncertom u Bosanskoj Krupi.

Međutim, domaćini na samom cilju regate ostali su nezadovoljni činjenicom da nisu u detalje upoznati sa programom u kojem trebaju da učestvuju, a kako kaže načelnik Bosanske Krupe Almin Halitović, podaci su im potrebni da bi održali nivo gostoprimstva i obraz.

– Svi koji su učestvovali u ovoj manifestaciji ili koji su samo pratili njen tok znaju da je Bosanska Krupa zapostavljana kao posljednja etapa, da je program priređen u Krupi bio samo formalnost, čime su Krupljani kao poznati domaćini bili uvrijeđeni. Čak je bilo pokušaja da se Bosanska Krupa izbriše iz programa, što bi se vjerovatno i desilo da etapa od Srbljana do Bosanske Krupe nije najatraktivnija i najprivlačnija svim učesnicima, kazao je načelnik Halitović.

Ali, ova lokalna prepiska između organizatora ne bi trebala uticati na odaziv turista kojima se dobar provod svakako garantuje. Zainteresovani učesnici već sada mogu potražiti rezervacije za rafting-čamce u desetak agencija koje učestvuju u organizaciji, a to su: Una Aqua centar, Una RC Kiro rafting, Una regata Sport Bijeli, Green river rafting-centar, Rafting-centar Discover Bihać, Una Aquarius Diving and Rafting Centre, Una Unique i HUT Aduna Bihać. Ipak, načelnik Halitović je djelimično u pravu, jer cjelokupni program manifestacije još nije predstavljen javnosti 40 dana ranije.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se