Naslovnica BOSANSKA KRUPA BOSANSKA KRUPA: Završeni radovi na rekonstrukciji i modernizaciji dijela ceste do Gulanove...

BOSANSKA KRUPA: Završeni radovi na rekonstrukciji i modernizaciji dijela ceste do Gulanove okuke Ubrzo počinju radovi na završetku puta koji Arapušu povezuje sa centrom Bosanske Krupe.

0

Protekle sedmice u Bosanskoj Krupi završeni su radovi i asfaltiranje radi dotrajalosti na regionalnoj cesti R-404a od strane Direkcije regionalnih cesta USK, a u dijelu bosanskokrupske ulice 1. BKB koji je  u narodu poznat kao Gulanova okuka pa do raskrsnice kod mosta na Krušnici u dužini od 900 metara. Navedeni radovi su rezultat inicijative i zalaganja Ifete Kadić, kantonalne zastupnice ispred SBB-a BiH u Skupštini USK, i samo su jedan od projekata čiju realizaciju u relativno kratkom vremenskom intervalu je svojim lobiranjem i zalaganjem omogućila zastupnica Kadić.

Ubrzo počinju radovi na završetku puta koji Arapušu povezuje sa centrom Bosanske Krupe. Mještanima je poznato da se ovaj važan i strateški projekat razvlači godinama, ali je zastupnica Kadić bila uporna u zahtjevu prema Direkciji regionalnih cesta USK da se isti okonča u toku ove kalendarske godine.  Direkciji regionalnih cesta USK je odgovorila tako što je rebalansom planiranog budžeta u tekućoj godini izdvojila sredstva za završetak istih, mada uopšte nisu planirana u toku ove godine.

Ifetu Kadić smo zatekli zajedno sa direktorom Direkcije regionalnih cesta USK Amirom Osmančevićem i vijećnikom Samirom Jašaragićem na samom mjestu izvođenja radova u razgovoru sa mještanima o potrebi stvaranja pješačkog trotoara na navedenom putu, posebno radi kretanja đaka na putu do škole. U razgovoru sa njom i ona nam je potvrdila sve gore navedeno, te istakla da ima izuzetno dobru saradnju sa Direkcijom regionalnih cesta USK što je rezultiralo nizom realizovanih, ali i projekata koji su u pripremi. Takođe je istakla da je njena osnovna vodilja djelovanja u političkom životu da bude zastupnica javnih interesa svih građana bez obzira na političku pripadnost, što su građani prepoznali i dali joj povjerenje i treći put kao kantonalnoj zastupnici ispred SBB-a BiH u Skupštini USK, a ranije dva puta kao vijećnici u Općinskom vijeću Bosanske Krupe.

Vijećnik ispred SBB-a BiH u Općinskom vijeću Bosanske Krupe Samir Jašaragić dodaje da im je dugoročni strateški cilj stvaranje prepoznatljive političke organizacije koja zastupa interese građana realizacijom projekata u lokalnoj zajednici koji će im omogućiti ugodniji život. Trenutno su fokusirani na konkretne infrastrukturne  projekte koji će na određen način omogućiti efikasniju saobraćajnu komunikaciju vozilima i pješacima, a posebno đacima na pravcu od Doma zdravlja prema Arapuši.