Bosanski Petrovac: Mješovita srednja škola obilježila svoj dan

– Mješovita srednja škola obilježila je svoj dan. Pored menadžmenta i učenika, svečanosti su prisustvovali načelnik Općine Zlatko Hujić te resorni kantonalni ministar Muhamed Ramić.

Mješovita srednja škola Bosanski Petrovac osnovana je daleke 1960. godine. Od tada do danas obrazovala je brojne generacije, a mnogi od učenika postigli su zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Trenutno ima 219 učenika, koji nastavu pohađaju u samo jednoj smjeni.

Uvjeti rada u ovoj školi su na zavidnom nivou, kaže nam direktorica Besima Kišljen.

Dan škole proslavljen je svečanom sjednicom i kulturno-umjetničkim programom, a glavni dio svečanosti bilo je zvanično stavljanje u upotrebu školskog igrališta. Vrpcu je presjekao ministar obrazovanja u Vladi USK Muhamed Ramić.

Ministar kaže da je danas gorući problem odlazak mladih, a jedan od razloga su svakako uslovi života i školovanja. Stoga će se, kaže, zalagati za usvajanje strategije mladih. Načelnik Zlatko Hujić, ističe da ga raduju ovakvi trenuci poput današnjeg u Mješovitoj srednjoj školi.

Dodaje da općina u okvirima svojih mogućnosti pomaže školama, bez obzira na to što ova oblast nije u njihovoj nadležnosti.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se