Naslovnica BOSANSKI PETROVAC Bosanski Petrovac: Vlasti ne žele svoj radio

Bosanski Petrovac: Vlasti ne žele svoj radio

0

– Signal Radija Bosanski Petrovac za oko 6000 stanovika na  600.000 metara kvadaratnih, koliko ova općina teritorijalno obuhavaća, emitra se 2 sata dnevno i to putem interneta, te na iznajmljenjoj frekvenciji RTV USK. Kako bi promovirali svoj grad te građanima  pružili informaciju, prije tri godine pokrenuta je procedura dobijanja frekvencije od RAK – a,  što je  ostvareno izdatim  rješenjem ove agencije krajem augusta prošle godine. Rok za aktiviranje ove dozvole  nakon provjere   ispunjenih uslova je početkom marta ove godine.

Da bi se signal ovog Radija čuo na vlastitoj frekvenciji bilo je potrebno ispuniti određene tehničke uslove, od nabavke opreme vrijednosti 50.000 maraka  do zapošljavanja kvalificiranog kadra, što je  i bio  razlog da glasuju protiv, ističu u Klubu SDA .

Bivši općinski načelnik Zlatko Hujić ogorčen je ovom odlukom. Kaže da općinsko Vijeće  direktno radi protiv prosperiteta  ovog grada.

Odluka koja je podijelila općinske vijećnike zapečatila je  dobivanje frekvencije ovog lokalnog medija za sljedećih 10 godina. U RAK-u su  produžili  rok do 10. marta. Da li će se do tad  ova odluka promijeniti neizvjesno je. Sve ovisi o volji  političkih  stranka koje participiraju u vlasti. Građane i  slušaoce niko ništa nije ni pitao.