Braća Bjelotomić i Nikola Grujić nakon pljačke banke u Drvaru pobjegli u Srbiju?

IZVORavaz.ba

Ranili policajca

Iako se činilo da policija tapka u mjestu te da su ova trojica razbojnika pljačku odradila veoma profesionalno, ipak tokom policijske istrage, kako saznajemo, brojni tragovi i dokazi istražitelje su, upravo, doveli do braće Bjelotomić i Grujića.

Oni su pljačku, koja je trajala svega četiri minute, pomno pripremili, a do banke su se dovezli u Audiju A4 crne boje, sa zatamnjenim staklima, na kojem su bile splitske registarske oznake ukradene s vozila u Livnu 26. februara.

U banku su, podsjetimo, upali tačno u 7.30 sati, i to s maskama, kapuljačama i tamnom odjećom te s rukavicama, naoružani dvjema automatskim puškama i pištoljem, i to neposredno nakon dolaska tri uposlenice i zaštitara.

Prethodno su, nakon što je jedna od uposlenica isključila alarme za trezor i ulazna vrata, razbili gornje staklo na vratima da bi ušli u objekt. Potom su, uz prijetnju oružjem, prisilili uposlenice, od kojih su jednu i udarili, da otključaju trezor te da unesu šifre za otključavanje bankomata, a onda im zaprijetili da u dvije torbe trpaju novac, nakon čega su im naredili da legnu na pod.

Nakon što se ispred banke pojavila policijska patrola, u objektu banke se prolomilo: „Jovane, evo policije, ostavi siću“!, nakon čega je uslijedio vatreni obračun, pri čemu je teško ranjen policajac Žarko Bošnjak. Pljačkaši su se dali u bijeg u Audiju kojim su se dovezli, a koji je potom pronađen zapaljen na prijevoju Oštrelj, u kojem su nađene dvije automatske puške.

Upućen zahtjev

Prema neslužbenim informacijama, braća Bjelotomić i Grujić su u bijegu, a, najvjerovatnije, kriju se u Novom Sadu, iako nije isključeno da su u Austriji.

Tužilaštvo Livanjskog kantona je, potvrđeno nam je, prema Kantonalnom sudu Livno uputilo prijedlog za određivanje pritvora ovom trojcu, a u narednim danima će, vjerovatno, uslijediti raspisivanje međunarodne potjernice. Inače, prvooptuženi Kosta Bjelotomić je odranije poznat policiji po činjenju raznih krivičnih djela.

Saslušan veliki broj osoba

Nađene puške, saznajemo, policiju su dovele do M. K. iz Drvara, koji ih je nabavio za Kostu, a koji je od njega tražio da mu nabavi strane ili hrvatske registarske tablice. Također, istražitelji su ušli u trag i osobi koja je braći Bjelotomić u Bihaću prodala Audi A4. Također, saznajemo da je policija saslušavala izuzetno veliki broj ljudi na području Drvara te je nad mnogima vršen policijski nadzor, odnosno, prisluškivani su im telefonski razgovori.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se