Naslovnica MAGAZIN Brak je uspješniji kad žena vodi glavnu riječ: Evo i zašto! Kada...

Brak je uspješniji kad žena vodi glavnu riječ: Evo i zašto! Kada partneri dobrovoljno zamjene svoje tradicionalni nametnute uloge u porodici, muškarac postaje opušteniji, slobodniji i sretniji. Poenta nije samo u tome što će se muškarac osjećati slobodnije i sretnije, već i zato što će ženi vodeća pozicija donijeti bolji osjećaj.

0

Studije su pokazale da je borba za vođenje glavne riječi u kući između partnera prilično česta pojava. Ako se žena osjeća podređenoj u vezi, to ima pogubni efekat na njenu psihu, što dovodi do ozbiljnih posljedica u vezi.

Muškarci svoju slobodu vide kao normalnu stvar, dok se pripadnice ljepšeg pola, osjećaju podređenima u društvu, čak i danas, u nekim sferama, pa podsvjesno pokušavaju da se izbore sa tim, pa makar to bilo i u bračnom odnosu. Ako muškarac ne dozvoli partnerki dominantniji položaj u većini slučajeva to vodi ka nezadovoljstvu i patnji, pravljenju ljubomornih scena i mučenju za oba partnera.

Drugim riječima, što manje muškarac “udara šakom o sto” i što češće govori”da, draga”, to će zadovoljnija i sretnija njegova žena biti. Shodno tome, i sam brak će biti kvalitetniji. Vratimo se u prošlost i prisjetimo se predivnih brakova naših baka i deka. U to vrijeme se muškarac smatrao glavom porodice, ali u stvari sve odluke su donosile žene, stubovi svake porodice.