Brz doručak: Baget s jajima pečen u tavi

Sastojci:

– jedan baget

– tri jajeta

– malo soli, začina po želji

– šolja, šolja i po mlijeka

Priprema:

Isjeckajte baget, koji ne mora da bude svjež (čak je i bolje da je od prethodnog dana), na kriškice. Prelijte ga šoljom, šoljom i po  hladnog mlijeka i ostavite da odstoji pet minuta. Nakon toga, dobro iscjedite, rukama, hljeb i stavite u tavu podmazanu sa malo ulja.

Formirati smjesu u krug, prema obliku tave, i prelijte sa tri umućena jaja u koja ćete dodati so, začine… Poklopiti tavu i ostaviti da se u njoj peče oko pet minuta. Zatim smjesu okrenite i ostavite još tri, četiri minuta, da se zapeče i druga strana.

Ovaj topli doručak odlično ide uz jogurt, pavlaku…

Prijatno!

Izvor: cazin.net

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se