22.2 C
Bihać
Ponedjeljak, 21 Juna, 2021

Burna 24 sata u Cazinu: Razbojništvo, fizički obračun, oštećenje tuđe stvari, više nezgoda

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -3°C. Podaci za vodostaj Mutnice na voda.ba nisu dostupni.

Policijska stanica Cazin imala je devet intervencija u protekla 24 sata. Krivično djelo “razbojništvo” dogodilo se u Ulici prvog pilota Samira Beganovića, a “oštećenje tuđe stvari” na Maloj Lisi u kasinu Fair Play.

Javni red i mir remećen je tri puta. U Ulici generala Izeta Nanića došlo je do fizičkog obračuna u kojem su dva lica lakše povrijeđena. Na Trgu Zlatnih ljiljana jedno lice zatečeno je prilikom prosjačenja, a u Ulici generala Izeta Nanića došlo je i do kršenja Naredbe o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 23:00-05:00.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Bajrićima je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 3 m/v; niko nije povrijeđen. U Donjoj Koprivni i na Gnjilavcu je došlo do slijetanja vozila s kolovoza uslijed neprilagođene brzine. U obje nezgode je pričinjena materijalna šteta, nije bilo povrijeđenih lica. Također u Stijeni je došlo do sudara 2 m/v, prilikom čega je pričinjena materijalna šteta. Nije bilo povrijeđenih.

Vatrogasna jedinica imala je mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 25 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje i elektrosnabdjevanje, uredno je, nema planiranih radova

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog snijega i poledice obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnim pravcima: Livno- Kazanci, Ripač-Gorjevac i Ključ-Bosanski Petrovac. Na dionici Vlasenica-Han Pijesak za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca. Dok je na dionicama: Drvar-Bosansko Grahovo-Livno, Tomislavgrad-Šuica-Kupres, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje za teretna vozila preporuka upotrebe lanaca.

Otežano zbog ugaženog snijega i poledice saobraća se i na ostalim dionicama u višim predjelima. Posebno izdvajamo puteve u zapadnim i jugozapadnim krajevima gdje puše jak vjetar koji formira sniježne nanose.

Na ostalim putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura skrećemo pažnju na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na GP Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se