Naslovnica BIHAĆ Čarobna bajramska noć u Bihaću Gradski trg u Bihaću sinoć je odjekivao...

Čarobna bajramska noć u Bihaću Gradski trg u Bihaću sinoć je odjekivao notama sevdaha, a sve u sklopu velikog bajramskog koncerta bosanskohercegovačkog sevdah benda Divanhana sa kojim je Turistička zajednica Grada Bihaća počastila grad.

0

Dva sata koncerta dodatno je uljepšao ples i pjesma nekoliko hiljada Bišćana te lijepu ljetnu bajramsku noć pretvorio u zaista čarobnu.

Ovo je drugi ovogodišnji bajramski koncert u organizaciji TZ Grada Bihaća i partnera s ciljem da se bajramskim praznicima da veći značaj i vrati dašak tradicije o kojoj svi slušamo od naših majki i djedova.

Iz njihove svirke snažno isijava ljubav prema muzičkom nasljeđu Bosne i Hercegovine ali i šire regije, na što je i bihaćka publika reagirala veoma emotivno.

Posljednji koncert u ljetnjoj sezoni. Posljednje zvjezdano nebo nad nama večeras je zablistalo u magičnom Bihaću, gradu najtoplijih lica, biserne Une i vječnog sevdaha. Hvala svoj raji koja nas je tokom proteklih ljetnih noći vodila u jedan ljepši svijet, pun bliskosti, sreće, Ljubavi i dobre pjesme.Nastavljamo sa druženjima na jesen, a do tada volite, budite voljeni, ljubite i budite ljubljeni, jedite čokoladu i slušajte sevdah.Ljubav i samo Ljubav ♡#sirimosevdah

Posted by Divanhana on Ponedjeljak, 12. August 2019.