Cazin: Posjeta iz bratske općine Šile

U Cazinu ovih dana boravi delegacija bratske općine Šile iz Turske. Goste je primio gradonačelnik Cazina mr. Nermin Ogrešević sa saradnicima i kako je istaknuto, prijateljstvo i bratska veza između dva grada traju već sedam godina.

-„Svaki put kada dođemo i kada se vidimo iznova potvrđujemo naše bratske veze i nastojimo ostvariti naše nove zajedničke projekte. Naš zajednički iftar postao je tradicija, kao i dolazak profesora Osmana Nalbanta koji već nekoliko godina ovdje u Cazinu podučava djecu turskom jeziku i njegovi učenici kasnije su naši musafiri u općini Šile. Ove godine ćemo povezati Medresu u Cazinu s jednom našom medresom i tako uvesti u praksu još jedan oblik saradnje odnosno ojačavanja naših veza na čemu radimo već godinama“, kazao je Abdullah Gulluce, zamjenik načelnika općine Šile prenijevši takođe, selame i ramazansku čestitku načelnika Cana Tabakoglua.

U toku razgovora je istaknuto da će se nastaviti s povezivanjem građana Cazina i Šileakoji spada u jednu od najuspješnijih istanbulskih općina.

-„Osim prijateljstva, mi imamo i jednu konkretnu saradnju i neke već tradicionalne aktivnosti i možemo biti zadovoljni s kontinuitetom kojeg smo ostvarili u međuvremenu. Na temeljima jedne ideje uvijek se rađaju i nove, tako da i mi očekujemo u narednom periodu ostvariti još veću saradnju na obostrano zadovoljstvo i korist“, kazao je gradonačelnik Ogrešević.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se