Naslovnica CAZIN CAZIN: POZIV NA JAVNU TRIBINU KOALICIJE “POD LUPOM”: “Prljavom kampanjom do izborne...

CAZIN: POZIV NA JAVNU TRIBINU KOALICIJE “POD LUPOM”: “Prljavom kampanjom do izborne pobjede” Cilj javne tribine je da razgovaramo o ključnim problemima u izbornom procesu, predstavimo preporuke za rješenje problema te da iste u što skorije vrijeme zagovaramo kod donosioca odluka.

0

U ime Koalicije za slobodne i poštene izbore “Pod lupom” objavljujemo Poziv na javnu tribinu koja će se održati u Cazinu, 20. juna 2017. godine, sa početkom u 17:00 h u JU“ Kulturni centar“. Poziv važi za sve građane, predstavnike nevladinih organizacija, neformalnih grupa i druge koji žele saznati nešto više o izbornim procesima.

Cilj javne tribine je da razgovaramo o ključnim problemima  u izbornom procesu, predstavimo preporuke za rješenje problema te da iste u što skorije vrijeme zagovaramo kod donosioca odluka.

Javnoj tribini će prisustvovati građani općine Cazin, posmatrači Koalicije „Pod lupom“ iz općine Cazin i susjedni općina, presdtavnici nevladinog sektora, akademske zajednice, civilnog društva i medija.

Učesnici javne tribine će imati priliku pogledati izložbu fotografija izbornih nepravilnosti koje su se dešavale za vrijeme Lokalnih izbora 2016.godine, kao i priliku da se direktno obrate donosiocima odluka slanjem razglednica sa zahtjevima za unapređenje izbornog procesa.

Ova javna tribina predstavlja nastavak aktivnosti na unapređenju izbornog zakonodavstva u BiH i šesta je u nizu od 13 javnih događaja koje Koalicija „Pod lupom“ organizuje širom BiH , u 13 različitih općina/gradova.

Vaše učešće možete potvrditi na e-mail adresu prijava@podlupom.org ili putem telefonskog poziva na broj 033/ 236-160 najkasnije do petka 16.juna 2017. godine.