CAZIN: Susret oca i sina nakon 3 mjeseca

”Trbuhom za kruhom” uzrečica je koju na žalost sve češće čujemo. Mnogi su odlučili napustiti svoju Bosnu, otići u tuđinu i tamo pokušati napraviti nešto za ”bolje sutra” sebe i svoje porodice.

Jedan od njih je i Elvir Bajramović koji je prije nekoliko mjeseci otišao za Njemačku. Njegova porodica je ostala u Cazinu dok on ne obezbjedi smještaj i pripremi sve za njihov dolazak.

Na žalost, to ima svoju cijenu. Kući može doći jako rijetko i svoju porodicu vidi samo preko kamere svog mobilnog uređaja.

Njegov sin, Emel, ima 8 godina. Trenira nogomet u nogometnoj školi TALENT iz Cazina.

NŠ TALENT se odazvao pozivu organizatora velikog međunarodnog turnira u Zagrebu i sa klubom Emel odlazi tamo, ne znajući da ga čeka veliko iznenađenje.

Njegov otac uspio je dobiti slobodan vikend i putuje 600 kilometara u jednom smjeru da bih došao bodriti Emela i njegovu ekipu na turniru, iako se odmah poslije turnira mora vratiti nazad.

Susret je rasplakao sve prisutne, a video koji Vam donosimo pokazuje koliko ljubavi i emocija je bilo u tom trenutku.

Ovaj portal nikad nikom nije poželio odlazak iz naše države, ali nakon ovog svi se molimo Bogu da ih što prije spoji, pa bilo gdje u svijetu.

Tog dana, na turniru, Emel je igrao kao nikad prije u životu. Kako on kaže: ”igram za klub, ali sad igram i za svog babu.”

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se