Naslovnica CAZIN Cazin: Teška krađa i nekoliko lakših saobraćajnih nesreća u protekla 24 sata

Cazin: Teška krađa i nekoliko lakših saobraćajnih nesreća u protekla 24 sata

0
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 18 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 79,00 cm.

 

Policijska stanica Cazin zabilježila je osam intervencija, od toga dva krivična djela. Radilo se o teškoj krađi u Ulici Petog korpusa te nasilničkom ponašanju na Ostrošcu. Javni red i mir remećen je dva puta, pa je tako prosjačenje evidentirano na Lojićki, a u Ulici invalida Domovinskog rata vika i galama, prijetnja da će napasti na život i tijelo drugog lica.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na R403, Pjanići, jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede prilikom sudara 2 m/v. Lakše saobraćajne nesreće, u kojima su također učestvovala 2 m/v, evidentirane su na M4,2, Kapići, i na R402, Glogovac, kao i na lokalnom putu u Ćoralićima.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 80 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog visokih dnevnih temperatura savjetujemo izbjegavanje vožnji na duže relacije tokom dana, a ukoliko se ipak putuje preporučujemo češće pauze.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Olovo-Kladanj, Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Lanište-Ključ, kao i magistralne puteve M-5 kod Jajca i M-17 u Mostaru.

Na GP Izačić pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Loading...