27.7 C
Bihać
Utorak, 3 Avgusta, 2021

Cazin: U protekla 24 sata zabilježeno čak šest intervencija

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 2°C. Podaci za vodostaj Mutnice na voda.ba nisu dostupni.

Policijska stanica Cazin imala je šest intervencija u protekla 24 sata. Jedno lice zatečeno je prilikom prosjačenja u Ulici prvog pilota Samira Beganovića, a u Ulici žrtava Domovinskog rata jedno lice prijetilo je da će napasti na život i tijelo drugog lica. Drsko ponašanje i nepostupanje po naredbi OSL-a evidentirano je u Ulici žrtava Domovinskog rata, također i rad van utvrđenog radnog vremena.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Ulici žrtava srebreničkog genocida dva lica su lakše povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 11:35 sati, a učestvovala su 2 m/v. Druga nesreća sa dva učesnika je zabilježena u Ulici prvog pilota Samira Beganovića. Nije bilo povrijeđenih lica.

Vatrogasna jedinica imala je jednu intervenciju na gašenju požara u Đogićima – Metla, na kojoj je pričinjena manja materijalna šteta.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 36 pacijenata dok je sanitet korišten jednom.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin za mojcazin.ba.

Vodosnabdjevanje je uredno, nema planiranih radova.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida na području Cazina u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema slijedećem rasporedu:

Dana 06.01.2021. godine:

od 08:00 do 10:00 za trafopodručje Lojićka,

– od 10:00 do 12:00 sati za trafopodručje Ćuprija-Zanatski centar,

– od 12:30 do 15:00 sati za trafopodručje Klisa 2.

Dana 07.01.2021. godine:

– od 09:30 do 15:00 sati za trafopodručje Hasan Brkić

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u višim planinskim predjelima pada snijeg i zadržava se na kolovozu. Posebno upozoravamo na dionice preko planinskih prevoja u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, gdje ugaženog snijega na kolovozu ima preko 5 cm. U nižim područjima Bosne i u Hercegovini pada kiša, pa je kolovoz mokar i mjestimično klizav. Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Na put ne krećite bez zimske opreme.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Zbog pravoslavnog Božića danas od 12 sati do sutra (07.01.) do ponoći, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija u BiH.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se