12 C
Bihać
Subota, 23 Oktobra, 2021

Cazin: Zabilježena saobraćajna nesreća i tri remećenja javnog reda i mira

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -2°C. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 93,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je četiri intervencije. Javni red i mir remećen je tri puta. Na Klisi je došlo do vrijeđanja, omalovažavanja i drugih vidova uznemiravanja građana putem SMS poruka. Svađa, vika, galama, izazivanje osjećaja ugroženosti prijetnojm da će napasti na život i tijelo drugog lica zabilježeno je u Starom gradu Ostrožac, dok je u Ulici generala Izeta Nanića došlo do nepostupanja po Naredbi o ograničenom kretanju 23:00-05:00 sati od strane jednog lica.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, oko 13:30 sati došlo je do slijetanja 1 m/v s kolovoza na Jusinom putu prilikom kojeg su dva lica lakše povrijeđena.

Vatrogasna jedinica imala je mirnu noć bez intervencija.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin za mojcazin.ba.

Vodosnabdjevanje je uredno, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima dana 26.11.2020. godinedoći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema slijedećem rasporedu: od 09:00 do 14:00 sati za kupce trafopodručja: Hadžići 3, Šišići, Hadžići Spahići, Hadžići, Hadžići Vodovod, Medik Skokovi, Skokovi 1, Žunići, Brezova kosa 1, Brezova Kosa 2, Brezova Kosa Vodovod, Brezova kosa-Kličići, Jusin put 2 i Gusto selo.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove pa pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo dionice u dolinama rijeka: Bosne, Vrbasa, Sane i Lašve. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Danas će se izvoditi radovi na dionici autoputa A-1 u zoni petlje Lašve u smjeru Zenica-Kakanj. Za vrijeme izvođenja ovih radova bit će zatvorena preticajna traka, a vozače molimo za pojačan oprez.

Zbog deminerskih radova na dionici Pelagićevo-Srebrenik u mjestu Blaževac u vremenu od 07:00 do 17:00 sati, dolazi do polusatnih obustava saobraćaja uz 15- minutno propuštanje vozila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Nević Polje-Kaonik, Jajce-Crna Rijeka, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se