Cazinjani obilježavaju Dan svoga Grada: Sve je spremno za večerašnje svečanosti

Cazin je danas u svečanom ruhu. Nizom prigodnih manifestacija obilježava se 6.august- Dan Grada, a ujedno i 23. godišnjica od deblokade ratnog Bihaćkog okruga.

Manifestacija „Pečat slobodi“ počinje u 16 sati učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na šehidskom spomen- obilježju u mjesnoj zajednici Tržačka Raštela. U neposrednoj blizini mosta na rijeci Korani, na kojem su se 6.augusta 1995.godine susreli general Atif Dudaković, ratni komandant Petog korpusa Armije R BiH i hrvatski general Ivan Mareković te simbolično ozvaničili spajanje dvije oslobodilačke vojske, održaće se tradicionalni program „Pečat slobodi“.

Već od 18 sati na platou cazinskog Kulturnog centra počinju nastupi domaćih kulturno- umjetničkih društava, koja će uz igru i pjesmu, dati uvod u svečanu večer koja slijedi u gradu. Negdje od 19 sati na Trgu se, brojnim performansima i sportskim nastupima, predstavljaju najmlađi cazinski sportaši i sportašice. Dok će mali nogometaši odigrati svoju revijalnu utakmicu, izvrsni performansi očekuju se od onih koji treniraju i osvajaju medalje kroz karate, judo i tae kwon do. Tu su i mladi cazinski šahisti koji će odigrati ulične partije i pokazati šta znaju, a posebna atrakcija svakako će biti i članovi cross fit kluba „Unity“ koji će, uz dio sprava i rekvizita, pokazati svoje kondicijske sposobnosti i vještine.

U večernjim satima slijedi i veliki koncert mlade b- h zvijezde Deniala Ahmetovića koji će na fantastičnoj sceni i uz vrhunski bend nastupiti na platou ispred stare Gimnazije.

Ne propustite ovu čarobnu i lijepu večer provesti skupa sa svojim sugrađanima kako bi smo zajedno obilježili Dan našeg Grada. Neka nam je zauvijek lijep, pun dobrih ljudi, napredan i sretan naš Cazin!

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se