Cazinska javna preduzeća posluju u minus

CAZIN, 8. maja – Općinska organizacija Stranke demokratske akcije (OOSDA) održala je konferenciju za medije kako bi javnost upoznala o dešavanjima na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća.

Kako je kazano, ustanove i institucije od značaja u ovoj općini posluju sa velikim gubicima, što svakim danom otežava ekonomsko-financijsku situaciju.

Predsjednik OO SDA Almin Handanagić  je u uvodu pojasnio da najznačajnija javna preduzeća u Cazinu , među kojima su Čistoća, Vodovod, Dom kulture , ali i druga,  posluju sa gubicima.

Handanagić dodaje da su izvještaji o kojima se raspravlja na sjednicama vijeća, često frizirani, kao npr. u preduzeću Čistoća,  te  stoga SDA traži da se građanima prezentuju istinite  informacije.

Vijećnik Husnija Miskić je kazao da je akumulirani gubitak ovog preduzeća preko dva miliona maraka, te ono svakim danom tone u veću dubiozu. Kritike nije pošteđen niti izvještaj o radu Komunalno-stambenog fonda, u koji, kako je kazano, nisu uneseni vjerodostojni podaci.

Za SDA je neprihvatljivo kreditno zaduženje od 300.000 KM za RTV Cazin, čiji je osnovni kapital 60.000 KM. Dižu se krediti na kredite kako bi se plaćala brojna administracija, a plasiraju se priče o dobrostojećoj općini, što je daleko od istine, istaknuto je na konferenciji za medije.

Iz SDA  pozivaju nadležne institucije da u interesu građana preispitaju poslovanje ustanova i preduzeća u ovoj općini.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se