32.8 C
Bihać
Nedjelja, 20 Juna, 2021

Cerić: Prvi potezi su analiza i revizija trenutne finansijske i administrativne situacije

IZVORavaz.ba

Skupština FK Željezničar jučer je na redovnoj sjednici imenovala Samira Cerića za novog predsjednika kluba.

– Želim vjerovati da je ovo početak jedno nove epohe najvećeg i najtrofejnijeg bh. fudbalskog kluba, našeg Željezničara, rekao je Cerić i dodao:

Uzbuđen sam i sretan naravno
– Uvjeren sam da sada otvaramo nove stranice, ne samo fudbala, nego i cjelokupnog bh. sporta s jednim novim pristupom i metodama upravljanja. Uzbuđen sam i sretan naravno, subota je za mene bila veliki dan. Moji prvi potezi s mjesta prvog čovjeka kluba bit će naravno analiza i revizija trenutne finansijske i administrativne situacije, kao i momentalni rad na usklađivanju Statuta i pronalaženju modaliteta koji će omogućiti da privučemo kvalitetne strateške investitore.

Ne mislim da će moja pozicija i lokacija u Londonu predstavljati problem u operativnim stvarima, naprotiv mislim da moja lokacija i to što sam baziran u Londonu blizu investicija, blizu velikih kompanija koje mogu postati generalni sponzor Želje je velika prednost Željezničara danas. U potpredsjednika, gospodina Jasmina Badžaka, imam veliko povjerenje, ostvarili smo veoma kvalitetan odnos u kratkom vremenskom periodu i mislim da ćemo zajednički, timski puno toga uspjeti da ostvarimo na terenu u Sarajevu, a naravno s vremena na vrijeme ću biti prisutan lično i fizički u Sarajevom s ostatkom tima.

S jučerašnje Skupštine kluba s Grbavice u Konjicu

Upravni odbor FK Željezničar “pojačan” je s dva nova člana – Dini Osmanoviću i Sam X. Liju koji se imenovani nakon prijedloga predsjednika Cerića.

– Predložio sam Skupštini gospodina Dinu Osmanovića, uspješnog i ambicioznog pravnika i stručnjaka po pitanju sportskog prava koji dobro poznaje situaciju u našem sportu i fudbalu, zakonodavstvu, kako u BiH tako i na međunarodnoj sceni s već ostvarenim vezama s UEFA-om i FIFA-om i drugim fudbalskim savezima širom Evrope. Jednu u glavnih i najbitnijih uloga koje će on da igra od početka bit će vezani za usklađivanje statuta i nalaženje modaliteta za privlačenje investicija. Što se tiče gospodina Sam X. Lija kojeg sam također predstavio na Skupštini kao velikog investitora i stručnjaka sponzorske materije koji je zastupao interese NBA lige u Kini četiri godine i koji trenutno zajedno sa mnom uključen u potencijalne investicije u sportu.

Mislim da gospodin Li Želji može puno toga donijeti u tekućem periodu i koji će zajedno sa mnom i mojim timovima u Londonu i Aziji raditi na pronalaženju adekvatnih kvalitetnih investicija za Želju i Željin kolektiv, kao i puno veći generalni sponzorski ugovor koji sami po sebi mogu Želji omogućiti multimilionski godišnji budžet pod uslovom da se kvalitetno i adekvatno osvjetljuje i prezentira svjetskim kompanijama i bitnijim regionalnim. Želim da napomenem da sam uspješno izlobirao gospodina Lija na osnovu vizije za bolje sutra Želje i da preko zajedničkih poznanika i poslovnih partnera poput Edmunda Chua imamo dosta poznanstava u svim segmentima sportskih i investicijskih djelovanja, istakao je Samir Cerić.

Najbitniji trofeji

Na kraju je poslao poruku svim navijačima.

– Smatram da su za Željine navijače najbitniji trofeji, želim da im poručim da ćemo raditi na svim bitnim ciljevima za Želju i unapređenju Kluba i tima po svim osnovama kako bi ostvarili uspjehe na domaćoj i međunarodnoj sceni. Kao što sam danas delegatima Skupštine rekao, Željo je više od kluba, Željo je institucija, Željo je ljubav koja treba da nas spaja, a ne razdvaja – zaključio je novi predsjednik Plavih.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se