Naslovnica SPORT Česi u Zagreb stigli s MMA tjelohraniteljima: “Još se sjećamo huligana Dinama”

Česi u Zagreb stigli s MMA tjelohraniteljima: “Još se sjećamo huligana Dinama”

0

VIKTORIA PLZEN doputovala je u Zagreb u pratnji tjelohranitelja. Među tjelesnim je čuvarima i dugogodišnji klupski tjelohranitelj Luboš Vrnata, bivši profesionalni MMA borac.

Češki mrežni portal sport.cz piše kako je Viktoria Plzen pojačala mjere sigurnosti nakon ispada huligana koji prate Dinamo uoči i tijekom utakmice u Plzenu.

Huligani su nasilno i bez ulaznica htjeli ući na stadion. Sudjelovali su u velikom okršaju s policijom.

Krvave uspomene na Spartu

“Sjećanje na napad Dinamovih huligana na članove Sparte Prag i navijače prije 10 godina i dalje živi”, napominje sport.cz i podsjeća na incidente 2008. godine.

Više od 20 huligana, naoružanih bejzbolskim palicama, večer prije utakmice Dinama i Sparta Praga na Maksimiru napalo je u staroj zagrebačkoj jezgri četvoricu Spartinih dužnosnika u pratnji četvorice tjelohranitelja. Spartinim operativcima pružena je liječnička pomoć zbog posjekotina i modrica.

“Napali su nas bokserima i bejzbol palicama kojima su mahali okolo. Divlja borba s njima trajala je oko pet minuta. Zahvaljujući poznavanju borilačkih vještina spasili smo sebe i ostale”, svojedobno je češkim medijima otkrio Luboš Vrnata.

Nekoliko sati prije napadnuta je bila i omanja skupina Spartinih navijača u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu.

Mjere opreza

Viktoria Plzen svojim je navijačima uoči današnjeg gostovanja uputila niz smjernica o mjerama sigurnosti. U Zagrebu se očekuje oko 500 gostujućih navijača. Okupit će se na Trgu bana Josipa Jelačića oko 16:30. Pod policijskom pratnjom bit će dopraćeni do stadiona.

“Nemojte nositi šalove i dresove po gradu i ostale rekvizite koji bi mogli isprovocirati domaće navijače. Preporučujemo da se krećete u većim skupinama”, istaknuto je u priopćenju češkog kluba.

Uzvratni okršaj šesnaestine finala između Dinama i Viktorije Plzen na Maksimiru započinje u 18:55.

Loading...