22.4 C
Bihać
Utorak, 28 Septembra, 2021

Čestitka ministra Alagića povodom 28. godišnjice osnivanja V korpusa Armije Republike BiH

Povodom obilježavanja 21. oktobra Dana V korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona Adnan Alagić, iskrene čestitke upućuje svim demobilisanim pripadnicima V korpusa, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i građanima koji su dali svoj doprinos u očuvanju Bosne i Hercegovine.

Danas kada obilježavamo 28. – u godišnjicu od formiranja slavnog V korpusa sjećamo se herojske borbe protiv agresora na BiH i doprinosa koji je dat u oslobađanju zemlje, posebno Bihaćkog okruga, koji je bio u okruženju srpskih snaga od početka rata 1992. godine i koji je četiri godine bio stub odbrane Krajine i Bosne i Hercegovine.

Naša obaveza i naša odgovornost je da danas kad imamo slobodu, da nastavimo graditi našu domovinu na vrijednostima koje smo pokazali u oslobodilačkom ratu, kako bi živjeli u pravno uređenoj i pravednoj, demokratskoj i stabilnoj, te ekonomski naprednoj Bosni i Hercegovini.

S poštovanjem,

M I N I S T A R
Adnan Alagić, dipl.ing.građ.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se