CIJELA ITALIJA TRAŽI “RAMBA IZ SRBIJE”: Igor (41) se krije u šumi, 19 policajaca nije bilo dovoljno da ga uhapse!

Hiljade ljudi,policajaca, padobranaca i specijalaca u Italiji, uz svu raspoloživu opremu za praćenje kao i pse tragače u potrazi je za Igorom Vaclavićem (41), koji je pre dvije nedelje izvršio dva ubistva i tereti se za pokušaj trećeg.

Potera trenutno najtraženijim čovjekom u Italiji – odbeglim “Rambom” ili “Igorom Srbinom” kako su ga prozvali italijanski mediji, još uvijek nije dala rezultate, ali su psi tragači konačno našli tragove u šumi u kojoj se krije.

Policija sumnja je Igor ranjen u neuspjelom pokušaju hapšenja, a prilikom potrage je pronađena posteljina sa tragovima krvi, za koje se pretpostavlja da pripadaju baš njemu.

Nagađa se i da se Vaclavić i dalje nalazi u šumi u okolini Bolonje koja je označena kao crvena zona. Organi reda sumnjaju da mu neko pomaže pri skrivanju, zbog čega se prate svi pozivi preko mobilnih telefona u toj oblasti, kao i svi sa kojima se dovodi u vezu u proteklih nekoliko godina.

Ono što su policajci na terenu saznali jeste da tu šumu poznaje kao svoj džep. Teško ga je uhapsiti jer je obučen za snalaženje u šumskim uslovima, što je usavršio tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije. Zanimljivo je što je čak i policijskim psima trebalo skoro deset dana da mu uđu u trag.

Vaclavić je 1. aprila ubio vlasnika bara u Bolonji Davida F. (52), jer je prilikom pljačke odbio da mu preda novac. Od tada se krije u obližnjoj šumi, gde je, nakon što ga je primjetio čuvar i pokušao da ga uhapsi, ubio i njega. U akciji hapšenja, Igor je ranio i jednog od 19 policajaca koji su učestvovali u hapšenju.

U potragu za “Rambom iz Srbije” uključene su i helikopterske jedinice, a policija sumnja da je naoružan sa dva pištolja i da je jedan od najopasnijih kriminalaca.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se