11.5 C
Bihać
Utorak, 26 Oktobra, 2021

CIK: Danas brojanje za tri glasačka mjesta nakon uočenih nepravilnosti

IZVORavaz.ba

Brojanje glasačkih listića i utvrđivanje rezultata izbora sa tri redovna biračka mjesta u Bosanskoj Gradišci, Novom Sarajevu i Trebinju bit će održano danas u Glavnom centru za brojanje prema naredbi Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Brojanje glasačkih listića i utvrđivanje rezultata izbora biće sprovedeno za biračko mjesto 010B066 u osnovnoj izbornoj jedinici Bosanska Gradiška po političkim subjektima i kandidatima za Skupštinu grada, u osnovnoj izbornoj jedinici Novo Sarajevo na biračkom mjestu 139A091 po političkim subjektima i kandidatima za Općinsko vijeće, te u osnovnoj izbornoj jedinici Trebinje na biračkom mjestu 183B004 po političkim subjektima i kandidatima za Skupštinu grada.

Naredba CIK-a uslijedila je nakon utvrđenih nepravilnosti prilikom objedinjavanja izbornih rezultata.

Brojanje glasačkih listića i utvrđivanje rezultata će u Glavnom centru za brojanje, u sarajevskoj Zetri, biti sprovedene danas sa početkom u 16 sati.

Tim aktivnostima mogu prisustvovati akreditovani posmatrači za navedena biračka mjesta političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši brojanje i utvrđivanje rezultata izbora, kao i akreditovani posmatrači za Glavni centar za brojanje, saopćio je CIK.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se