9.9 C
Bihać
Nedjelja, 24 Oktobra, 2021

Cikotić: Zajedničkim radom odgovoriti na izazove migrantske krize

Cikotić je u razgovoru sa predstavnicama UNHCR-a i UNICEF-a ukazao na plan sigurnosnih mjera koji preduzima BiH

IZVORavaz.ba

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić je tokom sastanka sa predstavnicima UNHCR-a i UNICEF-a u BiH naglasio važnost zajedničkog rada i nastavka partnerskih odnosa kako bi se što bolje odgovorilo na sve izazove migrantske krize.

Cikotić je ukazao na plan sigurnosnih mjera koji preduzima BiH s ciljem smanjenja priliva ilegalnih migranata, suzbijanja trgovine ljudima i presjecanja lanaca krijumčara ljudima, kao i povećanja sigurnosti, posebno u lokalnim zajednicama u kojima se nalaze prihvatni centri za migrante.

U razgovoru sa predstavnicama UNHCR-a i UNICEF-a u BiH, Luci Gagne (Lucie) i Rovnak Kan (Rownak), Cikotić je istakao dosadašnju uspješnu saradnju Ministarstva sigurnosti sa ove dvije organizacije UN.

Tokom susreta je posebno bilo riječi o zaštiti i smještaju porodica sa djecom i maloljetnika bez pratnje, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti.

Cikotić je potvrdio da je BiH do sada imala poseban senzibilitet prema ovim najugroženijim kategorijama migranata, te da će nastaviti i ubuduće da im pruža adekvatnu zaštitu, posebno zbog dolaska zime i hladnijeg vremena.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se