Članovi Građevinskog odbora MZ Ćoralići nezadovoljni odnosom lokalnih vlasti

Danas je u Vladi Unsko-sanskog kantona održan sastanak ministra za pitanje boraca i RVI Dževada Malkoča sa predstavnicima Građevinskog odbora za izgradnju Šehidskog spomen obilježja u MZ Ćoralići Cazin.

Sastanku je i prisustvovao i dr. Almin Handanagić predsjednik GO  SDA Cazin kao inicijator ovog projekta.

Članovi Građevinskog odbora izrazili su nezadovoljstvo odnosom Grada Cazina prema ovoj mjesnoj zajednici kad je u pitanju izgradnja ovog Spomen obilježja.

Naime, Ministarstvo za pitanje boraca i RVI prije godinu dana transferiralo je 15.000 KM Gradu Cazinu za namjenu izgradnje Spomen obilježja, a do danas Grad Cazin isti novac nije proslijedio za izgradju istog.

Ministar za pitanja boraca i RVI Dževad Malkoč obećao je zajedno sa članovima građevinskog odbora uputiti pismo povjereniku MZ Ćoralići, jer kako je naveo ministar, isti novac pripada za izgradnju Spomen obilježja.

Također, Vlada USK  usmjeriće dodatnih 10.000 KM za završetak ovog projekta te 10.000 KM za rekonstrukciju Spomen obilježja u MZ Mutnik.

Prije svega kao mještanin ove MZ želim se zahvaliti premijeru Rošiću, ministru Malkoču i građevinskom odboru na upornosti da zacrtane projekte realiziramo. Žao mi je da i u ovim projektima postoje političke prepreke. Iskreno se nadam da će vlast u Cazinu prepoznati značaj istih, te da ćemo uskoro imati Spomen obilježje koje su zaslužili oni koji su dali život za ovu zemlju, stoji u izjavi dr. Almina Handanagića.

 

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se