15.4 C
Bihać
Četvrtak, 17 Juna, 2021

Čović čestitao Plenkoviću na izbornom uspjehu, a HDZ uvjerljivo gubi u dva najveća i najvažnija grada

Kandidat HDZ-a u Zagrebu Davor Filipović dobio je samo 9 posto glasova, a Vice Mihanović u Splitu 21,65 posto. Mihanović će najvjerovatnije ipak ući u drugi krug.

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, čestitao je kolegi u Hrvatskoj, Andreju Plenkoviću na rezultatima prvih i nezvaničnih lokalnih izbora. Zanimljivo je da HDZ uvjerljivo gubi izbore u dva najveća i najvažnija hrvatska grada.

-Upućujem Vam čestitku na ostvarenom uspjehu naše sestrinske organizacije u cjelini i svih kandidata koji su je predstavljali na ovim lokalnim izborima. Zajedništvo koje ste živjeli u ovih mjesec dana službene kampanje, ali i ono koje živimo preko 30 godina, motivira nas da našu Hrvatsku izgrađujemo još jače za sve buduće generacije i hrvatski narod u cjelini diljem svijeta. Neka ovaj rezultat bude snažan zamah za sve nove izazove i nove uspjehe koje ćete ostvariti”, navodi Čović. Dodaje kako je ovaj uspjeh ogroman motiv za HDZ BiH u rješavanju hrvatskog nacionalnog pitanja u Bosni i Hercegovini i onemogućavanju diskriminacije našeg naroda.

-Snaga zajedništva hrvatskog naroda je najjača komponenta našeg identiteta i našeg nacionalnog bića. Nedavna akcija naših načelnika i gradonačelnika za pomoć Petrinji, Sisku i prostoru Banovine samo je mali dio onoga što kao narod baštinimo skupa posljednjih 30 godina. Dragi premijeru Plenković, dragi prijatelji, još jednom čestitam Vam na ostvarenom izbornom rezultatu i veselim se svim zajedničkim projektima za opće dobro hrvatskog naroda, zaključio je on.

Kandidat HDZ-a u Zagrebu Davor Filipović dobio je samo 9 posto glasova, a Vice Mihanović u Splitu 21,65 posto. Mihanović će najvjerovatnije ipak ući u drugi krug.

Image

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se