12.4 C
Bihać
Petak, 22 Oktobra, 2021

COVID izvještaj iz Opće bolnice: Brojevi se promijenili u odnosu na prethodne dane

U protekla 24 sata u COVID odjelu Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo na hospitalizaciju je primljeno devet srednje teških i teških pacijenata, a četiri su otpuštena iz bolnice.

Situacija je blago pogoršana od jučer, kada je u izvještaju navedeno da je primljeno sedam srednje teških i teških pacijenata, a osam otpušteno.

U jutrošnjem izvještaju iz ove bolnice, navodi se kako je u Jedinici intenzivne njege sedam pacijenata (jučer je bilo pet), a na opservaciji u COVID ambulanti dva pacijenta.

U COVID odjelu Opće bolnice na hospitalizaciji je ukupno 91 pacijent, što je blago povećanje u odnosu na prethodna dva dana.

“Iako je u ovom trenutku briga o COVID pacijentima prioritet u Općoj bolnici se, uz veliki trud i rad osoblja, pružaju i druge zdravstvene usluge našim građanima”, navode iz ove ustanove te preciziraju kako su jučer u Urgentnom centru pregledali više od stotinu pacijenata.

U proteklih 48 sati, dodaju, urađena su i 22 operativna zahvata.

Istaknuto i kako radovi na novoj COVID bolnici – izolatorijumu u krugu Opće bolnice, napreduju prema planu i njihov završetak se očekuje ovog mjeseca.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se