19.6 C
Bihać
Ponedjeljak, 14 Juna, 2021

COVID odjeli Opće bolnice puni, ubacuju se kreveti za pristigle pacijente

Prethodnog dana u COVID odjele Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” na bolničko liječenje je primljeno 15 pacijenata, a tri su otpuštena kući.

COVID odjeli su prepuni i jutrošnje stanje iznosi 188 pacijenata na hospitalizaciji, saopćeno je ovog jutra iz ove bolnice.

Na intenzivnoj njezi je 14 teških pacijenata, 11 je na postintenzivnoj, dva pacijenta su na respiratoru, a osam je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

U prijemnoj Covid trijažnoj ambulanti je trenutno opservirano 11 pacijenata i čeka se slobodan krevet za njihov premještaj na odjel.

U posljednja 24 sata jedan pacijent je preminuo.

U sobama Covid odjela je krevet do kreveta i ponovo se ubacuju novi.

Jučer je Civilna zaštita Kantona Sarajevo ovoj ustanovi posudila 100 kreveta za smještaj oboljelih od Covid-19, a sinoć su Amina i Tarik Karić, direktori firme Authority Partners donirali 50 puls oksimetara , aparata za jednostavno mjerenje zasićenosti krvi kisikom (SpO2) te zaštitne rukacice i dezinfekciona sredstva.

Prim. dr. Marina Juroš Zovko, pomoćnica direktora za medicinske poslove i Mahir Pekić, glavni medicinski tehničar COVID odjela, zahvalili su našim sugrađanima na iskazanoj pažnji.

Naglasili su da, iako su puni odjeli i stanje teško, da će svaki pacijent dobiti šansu da se liječi u ovoj ustanovi.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se