28.8 C
Bihać
Ponedjeljak, 21 Juna, 2021

Crnogorci uhapšeni na Jahorini: Bili smo na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme

IZVORavaz.ba

Cetinjani Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća, koji su uhapšeni prije dva dana na Jahorini zbog sumnje da su planirali likvidaciju nekog od pripadnika kavačkog klana, negiraju da su članovi škaljarskog klana i da su na planinu došli kako bi likvidirali vođu kavačkog klana Radoja Zvicera, prenosi Blic.rs.

Njih trojica uhapšeni su u velikoj policijskoj akciji zbog sumnje da su prateći Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, koja je sa porodicom i prijateljima boravila u jednom od najluksuznijih hotela na Jahorini, planirali da naprave sačekušu njenom suprugu Radoju Zviceru. U istom periodu rezervaciju na planini imao je i Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, predvodnik najopasnije kriminalne organizacije u Beogradu i Zvicerov saradnik, međutim Nevoljine planove “poremetilo” je hapšenje njega i 20 članova njegove kriminalne grupe.

Radoje Zvicer

– Gnusni navodi kojima se opisujemo kao članovi bliski škaljarskom kriminalnom klanu i veoma opasne osobe nanijeli su, ne samo nama, nego i našim porodicama ozbiljnu duševnu štetu, narušavajući nam ugled i reputaciju u društvu. Ne postoje nikakvi materijalni dokazi, zbog čega ćemo zaštitu potražiti pred sudom – napisali su Kršić, Roganović i Sjekloća u saopštenju za crnogorske medije.

Oni su demantovali da su na Jahorinu otišli kako bi došli do Radoja Zvicera.

– Nisu tačni navodi da je motiv našeg boravka na Jahorini bio praćenje ili likvidacija bilo koga. Ističemo da nismo bili u posjedu nikakvog oružja, niti opojnih droga. Nakon pretresa i informativnog razgovora sa policijom dobili smo usmeno izvinjenje, uz obrazloženje da smo se našli na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme – napisali su oni.

Oni ističu da neosnovano povezivanje sa bilo kojom kriminalnom organizacijom njih i njihove porodice dovodi u opasnost.

– Sasvim regularno smo ušli u Bosnu, svojim autom, sa pasošem i uredno iznajmili smještaj, gdje smo planirali da provedemo odmor od par dana – tvrde Kršić, Roganović i Sjekloća, a prenosi crnogorski CDM.

Podsjetimo, Kršić, Roganović i Sjekloća su odavno dobro poznati organima reda, a za Milanom Kršićem su bile raspisane tri crvene Interpolove potjernice.

Kako saznaje Blic, Kršić je bio na potjernicama zbog razbojništava, ali i drugih krivičnih djela u Srbiji i Visbadenu.

– Utvrđeno je i da je ova osoba odslužila više zatvorskih kazni u raznim evropskim zemljama – dodao je izvor Srpskainfo.

Uhapšeni Roganović jedan je od članova porodice i pripadnika manjeg crnogorskog “porodičnog” klana Roganović. Gotovo svi muški pripadnici ove porodice bili su akteri i žrtve kriminalog rata škaljarskog i kavačkog klana koji bukti već šest godina. Veći broj članova ove porodice je u ovom ratu i ubijen.

Hapšenje

Filip Roganović je povezivan i sa Ristom Mijanovićem, koji je bio visokopozicioniran pripadnik klana i jedno vrijeme je, prema operativnim policijskim podacima, Roganoviću bio šef. Mijanović je inače bio akter par napada na pripadnike kavačkog klana, pa je tako jednom nasred ulice pucao na jednog od “Kavača”. U septembru 2018. godine on je sa Milošem Đuričkovićem i Miloradom Radulovićem pretukao Nikolu Drecuna (inače muškarca koji je u zatvoru izbo Ranka Radulovića). Mijanovićev prijatelj Đuričković je inače brat ubijenog Radomira Đuričkovića i prijatelj Ranka Radulovica.

I treći uhapšeni “škaljarac” dobro je poznat organima reda i to pre svega zato jer je sestrić Gorana Radomana – ubijenog pripadnika jedinstvenog škaljarskog klana, muškaraca čijim je ubistvom označen početak rata škaljarskog i, u tom trenutku tek formiranog, kavačkog klana.

Brat Gorana Radomana, Vladan Radoman, i sada je jedan od članova užeg vođstva škaljarskog klana. O njemu se ne zna mnogo, a ni u medijima nikada nije objavljena njegova fotografija.

“Tri opasne osobe su u hotelu…”
Izvor Srpskainfo je do detalja objasnio kako je teklo hapšenje Crnogoraca na Jahorini.

– Policija je došla do informacija da se tri veoma opasne osobe nalaze u jednom hotelu na području Jahorine i provjerama su te informacije potvrđene. Veoma brzo je organizovana akcija, poslije koje je uslijedilo hapšenje pomenute trojke – ističe sagovornik.

On je pojasnio da je policija odlučila da svu trojicu zajedno uhapse zbog njihove moguće povezanosti sa krivičnim djelima oko droge i oružja, ali i zbog toga što se radi o opasnim osobama povezanim sa jednim od najopasnijih klanova na ovom području.

– Ubrzo je policija došla do informacije da su njih trojica u automobilima i organizovano je hapšenje. Nakon što su dobili informacije da su Kršić, Roganović i Sjekloća u pokretu, pokrenuta je akcija hapšenja – otkriva sagovornik.

Policija je zatim blokirala puteve na Jahorini i zaustavila je „Golf 5“ u kojem je bio Kršić i „Golf 7“ u kojem su se nalazili Roganović i Sjekloća.

– Zatim su oni i vozilo pretreseni, kao i apartman u jednom hotelu u kojem su boravili. Nakon pretresa svi su uhapšeni – ističe izvor Srpskainfo.

U akciji hapšenja učestvovao je veliki broj policajaca, ali i onih koji su bili naoružani dugim cijevima.

Iako je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopšteno, navodeći inicijale, da se oni dovode u vezu sa krivičnim djelima vezanim za drogu i oružje, prilikom pretresa kod njih ništa nije pronađeno.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se