26.2 C
Bihać
Srijeda, 16 Juna, 2021

Crveni križ u Bosanskoj Krupi organizovao je 87. akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Crveni križ u Bosanskoj Krupi jučer je organizirao 87. akciju dobrovoljnog darivanja krvi, po prvi put u bosanskokrupskom naselju Otoka

Crveni križ u Bosanskoj Krupi jučer je organizirao 87. akciju dobrovoljnog darivanja krvi, po prvi put u bosanskokrupskom naselju Otoka.

Bila je ovo još jedna redovna akcija koja je naišla na ogroman interes dobrovoljnih darivalaca krvi koji su svojim činom Bosansku Krupu uvrstili u red prvih općina po darivanju krvi.

Safet Mujić bosanskokrupski veteran, u dobrovoljnom darivanju krvi je jučer to učinio po čak 95ti put.

Safet izjavljuje kako ovakva akcija broji konstantan broj od 80 do 90 dobrovoljnih darivalaca krvi.

Načelnik službe za transfuziju KB Bihać Tarik Zejčirović izjavljuje kako uspijevaju da zadovolje sve potrebe za krvi. Iako se zaista pogotovo u posljednje vrijeme puno krvi traži. Stalno apelujemo i pozivamo na društvenim mrežama, portalima i medijima na davaoce da bi mogli da zadovoljimo potrebe naših pacijenata.

Sigurno je to da će nam ova akcija pomoći da popunimo zalihe, ali i dalje pozivamo dobrovoljne davaoce da doniraju krv kad bude potrebno.

Budite humani, darujte dragocijenu tečnost krv. Poruka je to građana koji su uvijek redovni na ovakvim akcijama darivanja krvi.

Novu akciju darivanja krvi Crvenog Križa u Bosanskoj Krupi najavili su u Maju, povodom svijetskog dana Crvenog Križa

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se