Čudo od životinje: Trkaći konj koji crta umjetničke slike

IZVORavaz.ba

Metro je povrijedio koljeno u jednoj od utrka, zbog čega mu je život bio ugrožen. Te 2009. godine usvojio ga je Ron Krajewski.

Ron Krajewski je umjetnik iz Pennsylvanije, koji ni u jednom trenutku nije odustao od sjajnog Meteora. Čovjek je primijetio da njegov ljubimac često pomiče glavu kako bi dobio pažnju, a također je stalno podizao nešto ustima. Ronu je palo na pamet da nauči Metroa kako zubima držati kist.

Ubrzo ga je naučio da nosom dodirne slikarsko platno, kako bi dobio poslastice, a onda su to naučili i s kistom.

S vremenom su nastajala prava umjetnička djela, a prodali su na hiljade radova.

– Njegovi potezi kistom su nešto što niti jedan čovjek ne može napraviti, jer on ne razmišlja unaprijed o onome što će uraditi. Njegovi potezi su slučajni, debeli, neravnomjerni, što čini da sve boje dođu do izražaja. Sve to izgleda poput vibracija na platnu – kazao je Krajewski.

Uz pomoć svog mentora, Meteor može u isto vrijeme crtati četiri slike. Njegova djela se prodaju po cijeni od 500 dolara, a sav novac pomogao im je da plate nove eksperimentalne tretmane za Metroovo koljeno.

Njegov veterinar stvorio je način kako lijek ubrizgati direktno u koljena. Nalazi su pokazali poboljšanje stanja i definitivni produžetak njegovog života.

Pogledajte video:

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se