Da li su i oni žrtve: Muškarac iz Sanskog Mosta prijavio da ga supruga zlostavlja

Policijskoj stanici u Sanskom Mostu jučer se obratio dvadesetogodišnji T. A. i prijavio da ima “problema” sa svojom 18-godišnjom suprugom T. V.

Kako saznajemo u MUP-u Unsko-sanskog kantona, supružnici su se najprije posvađali, a zatim je svađa prerasla u fizički obračun. Oboje su zadobili po nekoliko udaraca, ali je, ipak, suprug odlučio prijaviti policiji njegovu dvije godine mlađu ženu zbog nasilja nad njim.

Istražitelji Odjela kriminalističke policije Sanski Most su radeći na slučaju utvrdili da se radi o krivičnom djelu nasilje u porodici za koje se sumnjiči 18-godišnjakinja.

Zanimljivo je da policijske biltene sve češće pune ovakvi slučajevi nasilja u porodici u kojima je nasilnik zapravo žena. Međutim, iako su prijave muškaraca sve češće, stručnjaci ukazuju na to da takve podatke treba brižljivo posmatrati, piše Faktor.

Naime, rijetko je zapravo muškarac zaista žrtva. U čak 98 posto slučajeva žrtve fizičkog nasilja u porodici su žene. Ukoliko se i pojavi neki sporadični slučaj, odnosno prijava koju podnese muškarac, to je zapravo samo kako bi preduhitrio istu radnju žrtve.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se