Dalal na intenzivnoj njezi, a prevaranti skupljaju novac za njeno liječenje

IZVORAvaz.ba

Njoj je 6. septembra na klinici u Esenu transplantirana koštana srž.

Kako su saopćili na Facebook stranici „Za Dalal“, jučer joj je potvrđena upala pluća. Jetra joj je uvećana i dolazi do stvaranja vode u stomaku.

– Jedino se čeka da se vidi da li će djelovati lijek koji joj je jučer dat, jer se drugo ništa ne može učiniti – navode prijatelji porodice Omerović, ističući da je stanje loše i zabrinjavajuće.

I dok ova malena curica, koja je prije četiri dana napunila dvije godine, bije bitku za život, tužna pogleda i u bolovima, postoje ljudi koji zloupotrebljavaju situaciju.

– Dobili smo informaciju da je prije desetak dana ženska osoba (visoka, plava) na području Bihaća (Jablanska) išla od kuće do kuće i skupljala novac za liječenje Dalal. Želimo se ograditi od takvih stvari, jer, ni dok su akcije za Dalal bile aktivne, nismo skupljali novac po kućama – upozorili su na stranici „Za Dalal“.

Podsjetili su da je novac za liječenje ove curice skupljen i uplaćen, tako da su sve akcije odranije prestale. Mole za sve informacije o osobi ili osobama koje zloupotrebljavaju situaciju kako bi ih prijavili nadležnima.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se