Naslovnica MAGAZIN Danas je godišnjica smrti Sinana Sakića: Da se podsjetimo na neke njegove...

Danas je godišnjica smrti Sinana Sakića: Da se podsjetimo na neke njegove pjesme Poznati folk pjevač Sinan Sakić (62) preminuo je na današnji dan, tačno godinu dana prije, nakon borbe sa teškom bolešću.

0

Prije dvadesetak dana od smrti, Sakić je iz Kliničkog centra Srbije prebačen u privatnu beogradsku kliniku, na zahtjev porodice. Ondje je, naime, već 18 dana bio na pripremama za transplantaciju jetre.

Njegova supruga došla je u bolnicu sa sinovima Ernestom i Alenom, tražeči da pjevača odmah otpuste iz bolnice, kako bi ga odveli na magnetnu rezonancu u privatnu kliniku. Međutim, liječnici su se tome usprotivili, zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja.

– Htjeli su da izgleda kao da izvodim Sinana na svoj potpis, a ne sa otpusnom listom, ali ja to nisam dopustila – rekla je tada Sinanova supruga Sabina.

Ali to se pretvorilo u pravu dramu! Pjevačev sin Ernest je insistirao na tome da njegov otac bude otpušten iz KCS, ali se ponašao neprimjereno, zbog čega je osoblje bolnice pozvalo osiguranje, a kasnije i policiju, koja ga je s lisicama na rukama izvela iz te zdravstvene ustanove, prenosi Hayat.

Poznati folk pevač romskog porijekla primljen je u bolnicu 27. aprila 2018. godine, a nakon obavljenih pretraga liječnici su ustanovili da mu je nužna transplantacija jetre. 2017. godine su mu ugrađeni stentovi u žučne kanale, ali su liječnici iz Italije, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, nakon pregleda, ustanovili da to nije trajno rješenje i da će morati na transplantaciju jetre.

Sinan je rođen 13. oktobra 1956. godine u Loznici.

Počeo je karijeru pjesmama ‘Rastanak kraj reke’ i ‘Sreli smo se mnogo kasno’ 1978. godine. Do 2017. godine Sinan je izdao 29 albuma.

Među prvim hitovima bile su pjesme ‘Miko, druže moj’ i ‘Janičar’ sa albuma iz 1982. godine. Njegovi najveći hitovi do sada su: ‘Ej od kad sam se rodio’, ‘Sudbina me na put šalje’, ‘Zaljubljen u tebe’, ‘Izađi na pet minuta’, ‘Reci sve želje’ i još mnogo drugih pjesama.