Danas kreće Unska regata

– Do početka prve etape mi ne znamo koliko će nam se učesnika pridružiti, ali očekujemo 400. Već od Štrbačkog buka očekujemo 800 učesnika. Takve su naše projekcije koje su optimalne i za kalkulacije troškova. U svakom momentu u ova tri dana možete nam se pridružiti, ko ima svoja plovila, svoje skipere ili ste našli mjesto kod neke od agencija koje se bave raftingom: ima bujruma. Može se platiti i za samo jednu etapu, kotizacija je promotivna – 40 KM za sva tri dana, uključujući u to i koncert Marije Šerifović u Bihaću.

Učesnicima je i za sva tri dana obezbijeđena ishrana. To do sada nije bilo, ali mi vraćamo stari sjaj regate i nadamo se dobroj zabavi, sretnim učesnicima i besprijekornoj kompletnoj organizaciji, kazao nam je direktor Mulić.

Zabavni program sa velikim koncertom Marije Šerifović zakazan je za petak u 20.30 sati na Gradskoj otoci u Bihaću. U petak ujutro regata se nastavlja od Štrbačkog buka, u 13 sati prave pauzu na Japodskim otocima, gdje ih čeka muzički vremeplov, od 16 sati u Bihaću počinju skokovi sa gradskog mosta i blobing takmičenje u skokovima na zračni jastuk. Regata završava svoj put na Malim adama u Bosanskoj Krupi uz bogatu svečanost zatvaranja.

– Mi smo spremni, nadamo se da su i naši učesnici. Sada nam treba mnogo, mnogo lijepog vremena i ugodne plovidbe Unom. Regata je kruna ljetne sezone i sa nje će ljudi ponijeti najviše lijepih uspomena iz Nacionalnog parka, iz Bihaća i Unsko-sanskog kantona. Vrijeme je za malo osvježenja u ovim danima, kazao je Oslobođenju direktor Nacionalnog parka Una Amarildo Mulić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se