Danas obilnije padavine u našoj zemlji, a sutra se očekuje snijeg

Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s kišom u Hercegovini. U večernjim satima padavine se očekuju i na zapadu i sjeverozapadu Bosne.

Vjetar slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14 stepeni.

I za sutra je najavljeno oblačno vrijeme s kišom. Na planinama sa snijegom. Obilnije padavina u Hercegovini. Poslije podne ili u večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuje prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 6 do 11, na jugu do 14 stepeni.

U četvrtak će preovladavati pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U ostatku naše zemlje je moguća slaba rosulja. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 stepeni.

U petak će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 6 do 12 stepeni.