Danas počinje festival umjetnosti na otvorenom pod nazivom “Festival ulica”

Prije svega potrebno je naglasiti da je ovaj festival ustvari veliki poklon gradu Bihaću od strane filantropa, poslovnog čovjeka i velikog entuzijaste Michaela Schwinna – vlasnika firme „Atlantis vcap” d.o.o. Kulen Vakuf, te zahvaljujući moralnoj, odnosno financijskoj podršci gosp. Schwinna, pokroviteljstvu Kabineta gradonačelnika Bihaća, ogromnoj podršci direktora KC-a Bihać – prof. Alena Zulića i njegova osoblja, te sponzorstvu “Bihaćke Pivovare”, JP “Vodovod” d.o.o., JPK “Komrad”,  “Promet Tehno” i “Grafičar” d.o.o. – mala grupica optimista iz Bihaća okupljena pod projektom „ARTlantis” odlučila je da u naš grad dovede novi vid zabave i razbibrige, te na taj način pokuša unaprijediti turističku ponudu grada Bihaća i pružiti drugačiju perspektivu na sam razvoj turizma.

Organizatori se nadaju da će uspjeti u namjeri da stvore kvalitetan festival s ravnotežom lokalnih i regionalnih umjetnika i umjetnica, koji dolaze zajedno kako bi potaknuli našu zajednicu i donijeli šarenilo u  grad, i na taj način pokrenuli festival koji će zatim postati i ostati urbano i kulturno naslijeđe grada. Cilj festivala je da kroz žongliranje, komediju, klaunove, performere, muziku, slikarstvo, igru s posjetiteljima, različite radionice, smijeh i veselje zbliži različite kulturne afinitete i različite generacije posjetioca festivala, jer vjeruju da je umjetnost uvijek shvatljiva svima, neovisno o jeziku, zemlji, godinama ili statusu.

Manifestaciju će otvoriti u subotu 30.06. u 11h –  work in progress  i radionica za djecu “U centru boja” (Emir Toromanović, Emina Handžić, Medina Fazlić i Ervin Kozlica);

17h  možete se uključiti u radionicu iz slacklining-a (slacklining ili hod po traci koja je napeta između dva sidrišta, je zabavna i društvena tjelesna aktivnost koju su počeli prakticirati penjači u kalifornijskim Yosemitima 60-ih godina prošlog stoljeća) pod vodstvom Berengere Dambrine (FRA);

Zatim na veliko zadovoljstvo naših najmlađih u 19:30h predstava “Kesten i Papaja” u izvedbi “Cirkokulture” (HR). Kesten i Papaja su dvoje majstora (klauna) u akciji dizanja raspoloženja. Međusobnim odnosom i interakcijom s publikom stvaraju atmosferu pogodnu za kišu suza radosnica. Iznenađuju publiku manipulacijom rekvizita tipičnih za majstore, a transformacijom lika, neobičnim i neočekivanim točkama te vatrenim finalem gledatelje dovode do smjehoplača.

Nakon ove zabavne predstave  imati ćete priliku pogledati preformans “Resistance of fear” – ples na svili u izvedbi Matee Goričanec (Traumatic Arts, HR)  i za kraj subotnjeg programa: Jura Paunović poznatiji kao Jura Klavijatura (HR).

Sve događaje tokom dana će pratiti i DJ-evi (J-pod, Lekkerman, Provote i D.J.) uz podršku breakdance skupine “Roowyz Family” iz Bihaća.

Nedjeljni program (01.07.2018.) u 11h otvara radionica: akrobalans za početnike ( akrobatska vještina i cirkuska disciplina gdje dvije ili više osoba izvode  ravnotežne i dinamične figure koje istražuju zakone fizike izgledajući pritom kao da se protive istima) s B. Dambrine (FRA) zajedno s drugim dijelom radionice “U centru boja”, potom u 12:30h radionica – poi za početnike pod vodstvom Sanje Prodan (Red Rays, HR). U 14h počinje radionica – ples na svili za početnike -s mentoricom Martinom Pavlović  (Traumatic Arts, HR), zatim u 15h radionica – zračni ring za početnike s Anom Jurišić (Traumatic Arts, HR), te u 17h posljednja radionica festivala – hula hoop za početnike (S. Prodan, HR).

Nedjeljni program će ponovo popratiti i lokalne DJ (J-pod, Lekkerman, Provote i D.J.) snage i breakdance skupina “Roowyz Family”.

Glavni program se nastavlja u 18:15h s preformansom “Noćni leptir – work in  progress” u izvedbi Ane Jurišić i Martine Pavlović iz Traumatic Arts-a (HR). Nakon gošća ih Zagreba na scenu u 20h stupaju domaći bendovi: The Babe Barbarella i GMO, i za kraj oko 22h predstava “Ciklus” u izvedbi Vatrenog teatra “Ignis Crew” iz Bihaća.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se